Kiksekage m. knas

10-12 personer

En klassisk kiksekage minder mig utrolig meget om barndom og traditioner.

Her har jeg givet mit bud på klassikeren med vaniljekiks og chokoladecreme i lag.

Ingredienser

Vaniljekiks

2 tsk vaniljepasta
300 g kage hvedemel
120 g flormelis
150 g smør, blødt
4 æggeblommer

Chokoladecreme

220 g smør
500 g god mørk chokolade, 70%
4 spsk flormelis
3 past. æggeblommer

I øvrigt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Vaniljekiks

Kom mel, flormelis og vaniljepasta op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose og kom den på køl i minimum 30 minutter.

Rul mørdejen ud i 4 mm tykkelse. Udstik 4 store kiks med en aflang tærtekrans fra By Ditte Julie (26,5 x 10 cm). Kom mørdejskiksene mellem to By Ditte Julie bagemåtte med lufthuller, så dine kiks bliver helt jævne og sprøde. Bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 15 minutter, til de er let gyldne. Lad kiksene køle af.

2
Chokoladecreme

Hak chokolade og kom den i en skål. Smelt smør i en gryde ved lav varme og hæld den herefter over chokoladen. Rør forsigtigt i midten af skålen indtil chokoladen er opløst. Hvis chokoladen ikke smelter nok, kan du med fordel give den ca. 20 sekunder i mikrobølgeovnen og røre godt, så chokoladen og smørret bliver til en flydende chokoladesmør. Sørg dog for at chokoladen ikke bliver for varm. Rør flormelis og æggeblommer sammen i en skål for sig og rør det herefter forsigtigt ud i chokoladeblandingen.

Dæk bunden af en aflang By Ditte Julie silikoneform (31×15,5 cm) med et tyndt lag chokoladecreme og placér en vaniljekiks heri. Hæld endnu et lag chokoladecreme over kiksebunden og fortsæt på denne måde til formen er fyldt og afsluttet med chokoladecreme.

3
I øvrigt

Tril nogle af kuglerne i lidt guldstøv og pynt overfladen af kiksekagen med nødder, yoghurt- og chokoladekugler. Stil kiksekagen på køl i minimum et døgn men gerne et par dage.