Kirsebærcheesecake
6-8 personer
Liva fra Den store juniorbagedyst har lavet denne smukke cheesecake baseret på kirsebær til Klub Ditte Julie.
Og hvor er den bare herlig! De smukke rosanuancer af kirsebærmarmelade og kirsebærlage er svøbt smukt ind i den klassiske kiksebund med smeltet smør, vi kender fra klassiske cheesecakes.
Ingredienser
Kiksebund
300 g havrekiks
1 nip salt
150 g smeltet smør
Kirsebærlag
2 blade husblas
150 g god kirsebærmarmelade
Ostemasse
4 blade husblas
200 g kirsebærsaft
400 g flødeost natural
100 g sukker
1 tsk vaniljepasta
200 ml fløde
I øvrigt
skovsyre
solbærstøv
Fremgangsmåde Udskriv
Kiksebund
Knus kiksene, og tilsæt det smeltede smør og saltet. Fordel massen i en rund springform, beklædt med bagepapir i bunden (16 cm. i diameter) tryk også massen op af kanten for at kagen får et mere rustikt look. Til kagen på frost, mens du laver fyldet.
Kirsebærlag
Udblød husblas i en smule koldt vand. Varm kirsebærmarmeladen en smule op i en lille gryde. Vrid husblassen fri for vand, og tilsæt det i den lune marmelade. Fordel kompotten i springformen oven på kiksebunden, og stil kagen tilbage i fryseren.
Ostemasse
Udblød husblas i koldt vand. Varm kirsebærsaften op i en lille gryde, og tilsæt husblassen deri. Pisk flødeost, sukker og vanilje let og luftigt, og vend den håndvarme puré deri. Pisk fløden til en let skum, og vend det sammen med ostemassen. Hæld massen ned i springformen, og lad det sætte sig.
I Øvrigt
Befri kagen fra formen, og pynt med en smule skovsyre og solbærstøv.