Kirsebærkarameller

20-25 karameller

Jeg elsker at eksperimentere med karameller, og denne gang har jeg lavet jule-inspirerede karameller med kirsebærsmag. Kirsebærkaramellerne minder om de klassiske maoam i konsistensen – de smager bare 100 gange bedre, og så er de nemme at lave. Jeg har valgt at støbe karamellerne i en silikoneform, men du kan sagtens komme karamelmassen i en firkantet beholder beklædt med bagepapir og derefter skære dem ud i mundrette stykker.

Ingredienser

Kirsebærkarameller

1 dl kirsebærsaft
½ tsk. citronsyre
25 g smør
100 g sukker
1 dl piskefløde
100 g glukosesirup

Fremgangsmåde Udskriv

1
Kirsebærkarameller

Kom alle ingredienserne op i en gryde. Kog massen op, og rør rundt undervejs. Karamelmassen skal nå en temperatur på 120-125 grader. Du kan teste, om karamellen er færdig, ved at komme lidt på en ske og dyppe det i et glas med iskoldt vand. Hvis karamellen opløses, er den ikke færdig, men hvis den samler sig, bliver fast og kan trilles til en kugle, er den klar. Dette kan du gøre undervejs, så du med sikkerhed når den helt rigtige, seje konsistens på karamellen.

Når kirsebærkaramelmassen er færdig, hældes den i formen – brug evt. en ske til at fordele massen ud i hulrummene. Stil karamellerne på køl, lad dem sætte sig i en times tid, og tag dem derefter ud af formene. Pak dem ind i bagepapir. Så er de klar til at blive spist.

Tips

  • Opbevares ved stuetemperatur.