Kirsebærtærte m. æble, nougat og chokolade

8-10 personer

En vinterlig tærte med julens rester.

Jeg har fundet julens rester frem. I midten gemmer sig nemlig både hasselnødder, mandler, amarena kirsebær, chokolade og nougat.

Ingredienser

Æblegrød

1,5 blad husblas
300 g æbler uden skræl
100 g lyst rørsukker
1,5  økologiske citroner, skallen og saften heraf

Mørdej

60 g flormelis
150 g kage hvedemel
75 g smør, blødt
2 æggeblommer 

Frangipan m. amarena kirsebær

50 g hasselnødder
50 g mandler
100 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
1 nip salt
15-20 amarena kirsebær

Chokolade/nougat ganache

50 g god mælkechokolade
50 g nougat
0,5 dl piskefløde

I øvrigt

guldstøv
skovsyre
frysetørrede kirsebær 

Fremgangsmåde Udskriv

1
Æblegrød

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Skræl æbler og fjern kernehuset. Skær dem i mindre stykker. Kom æblestykkerne op i en gryde sammen med sukker og citronskal og -saft. Kog æblerne i ca. 5-10 minutter og lad det småsimre i 15-20 minutter. Æblerne skal koges ud til mos. Blend æblerne fint til en fin grød/puré. Knug husblassen fri fra vand og rør den ud i æblegrøden. Kom æblegrøden op i en By Ditte Julie rund boblekrans. Sæt herefter grøden på frys i minimum 3 timer.

2
Mørdej

Kom flormelis og mel op i en stor skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og kom den på køl i minimum 30 minutter.

3
Frangipan m. amarena kirsebær

Hak Nødder til fint mel. Ælt smør, sukker og nøddemel sammen. Tilsæt æg og salt og ælt det godt sammen. Vend de halve amarenakirsebær i frangipanen.

Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse, og kom mørdejen i en rund tærteform fra By Ditte Julie (19 cm i diameter). Fyld frangipane i den ubagte tærte. Bag tærten ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter. Lad tærten køle af.

4
Chokolade/nougat ganache

Hak chokolade fint og kom den op i en skål sammen med nougat. Varm fløde op i en tykbundet gryde. Hæld den varme fløde op i skålen til chokoladen og nougaten og rør godt, indtil det hele er smeltet. Hæld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle lidt af.

Befri tærten fra formen og kom herefter ganachen på tærten og smør det forsigtig ud. Kom tærten på køl til ganachen har sat sig. Befri herefter æblegrøden fra silikoneformen og placer den oven på ganachen.

5
I øvrigt

Pynt kagen med guldstøv, skovsyre og kirsebær.