Kirsebærtærte m. pistacie og hvid chokolade
8-10 personer
Årh der er ikke noget bedre end kirsebærtræ fyldt med friske og spiselige kirsebær! Men nogengange kan det være svært at få brugt dem alle sammen før de bliver for gamle.
Lav en skøn hjemmebagt tærte med en masse kirsebær! Denne med pistacienødder og sprød mørdej er herlig.
Ingredienser
Mørdej
60 g flormelis
150 g kage hvedemel
75 g smør, blødt
2 æggeblommer
PISTACIEFRANGIPAN
80 g grønne pistacienødder, usaltede
80 g smør, blødt
80 g lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
1 nip havsalt
HVID CHOKOLADEGANACHE
160 g god hvid chokolade
1 dl piskefløde
20 g glukosesirup
I ØVRIGT
2 bk kirsebær, friske
guldstøv
Fremgangsmåde Udskriv
Mørdej
Kom flormelis og mel op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose på køl i 30 minutter eller til du skal bruge den.
PISTACIEFRANGIPAN
Hak nødder fint. Ælt nødder, smør og sukker. Tilsæt æg og salt og ælt godt ind i massen.
Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse og kom mørdejen i rund en tærteform fra By Ditte Julie (24 cm i diameter). Fyld frangipan i den ubagte tærte. Bag tærten ved 190 grader varmluft i 20-25 minutter. Lad tærten køle en smule i formen. Befri tærten mens den stadig er lun.
HVID CHOKOLADEGANACHE
Hak chokolade og kom i en høj kande. Varm fløde og glukosesirup op. Hæld den lune fløde over chokoladen og rør chokoladen ud heri. Fordel ganache på den afkølede tærte og stil den på køl.
I øvrigt
Halvér kirsebær og fordel dem på tærten. Pynt med guldstøv.