Klassisk tatar, grøn

2 personer til aftensmad
4 personer til frokost
Glutenfri

Endnu en tartar – fordi jeg bare ikke kan få nok af tartar. Som I sikkert ved, elsker jeg jo tone i tone. Det er noget, jeg altid har i mente, når jeg udvikler opskrifter ift. ingredienser, når jeg pynter mine kager, og da jeg udviklede min bage- og stelserie By Ditte Julie. Derfor er det selvfølgelig også noget, jeg tænker over i mine salte retter, og her taler vi altså både til hverdag og til fest.

Ingredienser

GRØN TARTAR

400-500 g okse kalveinderlår
1 skalotteløg
1 håndfuld estragon
havsalt
peber
1 spsk olie
2 tsk rigtig mayonnaise

I ØVRIGT

1 håndfuld feldsalat
0,5 tsk mayo
små buketter af romanesco broccoli
1 håndfuld estragon
1 halv bøtte karse
1 lille håndfuld kørvel
1 håndfuld blandede grønne urter efter smag

Fremgangsmåde Udskriv

1
GRØN TARTAR

Fjern senerne fra kødet, men sørg for ikke at fjerne fedtet. Skær kødet i grove stykker og kom det i en kødhakker med et fint blad (jeg bruger altid et fint blad, men ønsker du din tartar grovere, gør du selvfølgelig bare det).

Hak skalotteløget og estragonen fint. Kom det fint hak- kede kød i en skål. Kom havsalt, peber, olie, skalottelø- get, estragonen og mayonnaise i skålen og rør godt rundt. Smag til med havsalt og peber.

2
I ØVRIGT

Begynd nu at anrette din tartar. Du kan enten lave 2 lidt større portioner til aftensmad, eller 4 lidt mindre portioner til frokost. Kom en smule feldsalat tilfældigt på en tallerken. Brug evt. en lille kagering eller udstikker (ca. 8 cm i diameter) til at give tartaren form. Placér en kagering oven på feldsalaten og kom tartaren i og pres forsigtigt ned. Fjern kageringen og smør mayonnaise ud på toppen af tartaren. Kom små buketter af romanesco broccoli på. Hak estragon fint og pynt med estragon, karse, kørvel og alle de andre grønne urter på toppen. Brug evt. billedet til inspiration, men husk at du jo kan bruge lige netop de urter og topping, som du ønsker.