Klassisk tatar, gul

2 personer til aftensmad
4 personer til frokost

Sidste tartar i denne omgang – og selvfølgelig i solens farve, gul. Jeg synes, det skaber sådan et let og elegant udtryk til retten. Samtidig er denne opskrift på tartar super klassisk, og ligesom jeg foretrækker den – med et strejf af dijonsennep og sennepsfrø.

Ingredienser

GUL TARTAR

6 jordskokker (ca 250 g)
3 dl rapsolie
20 g smør
1 skalotteløg
1 stor gul gulerod
400-500 g okse kalveinderlår
2,5 tsk dijonsennep
0,5 tsk sennepsfrø
1 spsk olie
havsalt
peber
2 håndfulde lucernespirer
små buketter af gul blomkål

Fremgangsmåde Udskriv

1
GUL TARTAR

Skær to af jordskokkerne i mandolin tynde skiver. Kom rapsolie i en gryde og varm den op til ca. 150 grader. Når olien er varm, kommes skiverne af jordskokker kortvarigt i olien, til de er gyldne. Læg jordskokke chipsene på et lag af køkkenrulle og lad dem stå til senere. Resten af jordskokkerne skæres i tynde, tynde tern, hvoraf halvdelen skal steges i smør. Resten af jordskokkerne gemmes til senere, da de skal rå i tartaren. Hak et skalotteløg fint. Skræl guleroden og lav derefter tynde skiver med en tyndskræller. Kom de tynde skiver af gulerod i iskoldt vand, så de bliver sprøde.

Fjern senerne fra kødet, men sørg for ikke at fjerne fedtet. Skær kødet i grove stykker og kom det i en kødhakker med et fint blad (jeg bruger altid et fint blad, men ønsker du din tartar grovere, gør du selvfølgelig bare det).

Kom det fint hakkede kød i en skål. Kom dijonsen- nep, sennepsfrø, olie, havsalt og peber i skålen. Rør godt rundt og smag til. Rør skalotteløg, friske tern af jordskokker og de stegte tern af jordskokker i.

Begynd nu at anrette din tartar. Du kan enten lave 2 lidt større portioner til aftensmad, eller 4 lidt mindre portioner til frokost. Brug evt. en lille kagering eller en udstikker (ca. 8 cm i diameter) til at give tartaren form. Placér en kagering, hvor du ønsker på tallerkenen, kom tartaren i og pres forsigtigt ned. Fjern kageringen og pynt med lucernespirer på toppen, buketter af blomkål, strimler af gulerod, samt de sprøde jord- skokkechips. Brug evt. billedet til inspiration.