Klassisk tatar, pink

2 personer til aftensmad
4 personer til frokost
Glutenfri

Tartar må nok siges at være en af mine absolut hofretter – det er alle disse opskrifter selvfølgelig, men tartar er altså virkelig en af det mest absolutte… Jeg elsker smagen ved tartar, enkeltheden i ingredienserne, men samtidig også kompleksiteten i smagen. Og så elsker jeg, at tartar kan pyntes så fint, elegant og enkelt – ligesom jeg kender det fra mine kager. Første tartar er selvfølgelig pink!

Ingredienser

SYLTEDE RØDLØG

1 rødløg
0,5 dl vand
0,5 dl eddike
0,5 dl sukker

PINK TARTAR

400-500 g okse kalveinderlår
2 forkogte rødbede
1 skalotteløg
havsalt
peber
1 spsk olie
2 tsk dijonsennep

I ØVRIGT

2 radiser
frysetørret hindbærstøv
friske hindbær
skovsyre

Fremgangsmåde Udskriv

1
SYLTEDE RØDLØG

Pil og skær rødløget i skiver. Bring vandet, eddiken og suk- keret i kog i en gryde, og lad det koge indtil sukkeret er opløst. Kom skiverne af rødløg i et sylteglas og hæld den varme lage over. Stil glasset til side til senere.

Du kan sagtens lave en større portion og have glasset stå- ende i op til 2 uger. Det har jeg næsten altid, fordi jeg el- sker syltede rødløg, og fordi de for mig kan pifte enhver ret op!

2
PINK TARTAR

Fjern senerne fra kødet, men sørg for ikke at fjerne fedtet. Skær kødet i grove stykker og kom det i en kødhakker med et fint blad (jeg bruger altid et fint blad, men ønsker du din tartar grovere, gør du selvfølgelig bare det).

Skær den ene rødbede i meget tynde skiver. Placer skiverne på en bageplade med et stykke bagepapir og bag dem ved 180 gr. varmluft i 20 minutter, så de bliver til rødbedechips. Vend dem halvvejs, så de bliver sprøde på beg- ge sider. Skær den anden rødbede i meget fine tern. Hak skalotteløget fint.

Kom det fint hakkede kød i en skål. Kom havsalt, peber, olie, skalotteløget, dijonsennep og det meste af de finthakkede rødbeder (gem en smule til at pynte med senere) i skålen og rør godt rundt. Smag til med havsalt og peber.

3
I ØVRIGT

Skær radiserne i mandolin tynde skiver.

Begynd nu at anrette din tartar. Du kan enten lave 2 lidt større portioner til aftensmad, eller 4 lidt mindre portioner til frokost. Placer en lille tallerken oven på en anden lidt større tallerken, så den øverste dækker en smule over den nederste. Kom frysetørret hindbærstøv i en lille si og drys hindbærstøv over kanten mellem de to tallerkener, så der kommer en halv måne af hindbærstøv på den nederste tal- lerken. Fjern den øverste tallerken (den skal du ikke bruge mere). Brug evt. en lille kagering eller en udstikker (ca. 8 cm i diameter) til at give tartaren form. Placer en kagering inde i halvmånen. Kom tartaren i og pres den let ned med en ske. Fjern kageringene. Kom de fine skiver af radiser i et lag på toppen af tartaren, kom derefter de syltede rødløg, rødbedetern, friske hindbær, rødbedechips og skovsyre oven på. Brug evt. billedet til inspiration, også til teknikken med det frysetørret hindbærstøv, hvis du har brug for det.