Kokos panna cotta med hindbærcoulis og ristede mandler
6 desserter
Veganske sommerdesserter til lune sensommer aftener i haven.
Panna cotta er en skøn dessert, der er god at lave i forvejen, så tiden ikke skal bruges i køkkenet men sammen med gæsterne.
Denne dessert er toppet med coulis af hindbær og honningmandler.
Ingredienser
Kokos panna cotta
400 ml kokosmælk ( 1 dåse )
1/3 tsk ren vaniljpulver
3 spsk ahornsirup
3/4 tsk agar agar pulver
Hindbær coulis
200 g hindbær, frosne
3 spsk rørsukker
1/3 tsk vanillepulver
Ristede mandler med ahornsirup
25 g mandler
1 spsk ahornsirup
Fremgangsmåde Udskriv
Kokos panna cotta
Kom kokosmælk, vanillepulver og ahornsirup i en lille gryde. Rør det grundigt sammen. Tag lidt af blandingen op i en lille skål og pisk det sammen med agar agar pulveret. Hæld blandingen med agar agar ned i gryden og rør det hele grundigt sammen. Varm op til kogepunktet mens der røres. Skru lidt ned for varmen og lad det simre i nogle minutter.
Fordel i 6 små dessertglas. Sæt på køl til panna cottaen har sat sig.
Hindbær coulis
Kom hindbær i en lille gryde sammen med rørsukker og vanillepulver. Varm forsigtigt op til kogepunktet og lad det simre i nogle minutter. Lad blandingen køle let af og fordel hindbær coulisen ovenpå panna cottaen i de 6 glas. Stil portionsglassene på køl og lad dem stå i et par timer.
Ristede mandler med ahornsirup
Rist mandlerne i ovnen ved 165 i ca. 10 minutter. Dryp ahornsirup over mandlerne umiddelbart efter de er kommet ud af ovnen og rør rundt i dem så det fordeler sig over mandlerne. Lad dem køle af og hak dem derefter groft.
Drys de ristede hakkede mandler ovenpå lige inden servering.