Koldskålis m. jordbærsuppe, kammerjunker og cookiedough

8 personer

Åh der er bare intet som sommer og en portion koldskål. Jeg har retænkt den klassiske sommerdessert og lavet denne dessert.

Jeg har støbt koldskåls med cookiedough og kammerjunker i silikoneforme. Sommerisen er serveret med knuste kammerjunker og en jordbærsuppe.

Jeg er sikker på, at alle sommer gæster ville blive glad for denne servering! Velbekomme!

Ingredienser

Kammerjunker og cookiedough

125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
50 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
50 g smør, blødt
0,25 dl sødmælk
½ sammenpisket æg

Koldskålis

6 past. æggeblommer
1 dl lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
1 økologisk citron, skallen heraf
2 dl tykmælk (hvis du ønsker endnu mere smag af koldskål, kan du erstatte 1 dl tykmælk med 1 dl kærnemælk)
4 dl piskefløde

Jordbærsuppe

1 kg jordbær, friske eller frosne
150 g lyst rørsukker
2 vaniljestænger
2 økologiske citroner, skallen og saften heraf
20-30 hele peberkorn

Fremgangsmåde Udskriv

1
Kammerjunker og cookiedough

Sigt mel og bagepulver i en skål og tilsæt sukker og vaniljesukker. Ælt smør ind i melblandingen og tilsæt sødmælk og et halv sammenpisket æg. Ælt det godt sammen. Del dejen i to og tril cirka 30-40 små kugler af den ene del dej og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 180 grader varmluft i 12-15 minutter. Lad dem køle af og halvér dem herefter på midten med en brødkniv (de vil smuldre, men det kan ikke undgås). Bag dem yderligere ved 150 grader varmluft i 20-25 minutter. Lad dem køle og opbevar dem tørt til de skal bruges senere.

Af den anden del af dejen trilles ca. 30-40 små kugler. Kom dem på frys.

2
Koldskålis

Pisk æggeblommer, sukker og vanilje lyst og luftigt. Vend citronskal og tykmælk i æggeblandingen. Pisk fløde til en let skum og vend den i massen til en is. Kom halvdelen af isen i silikonekugler fra By Ditte Julie og stil dem på frys i 30-60 minutter.

Kom herefter 3-4 cookiedough kugler ned i hver iskugle, halvér evt. nogle af dem. Fyld herefter resten af isen op i formene. Kom dem på frys i minimum 3 timer.

3
Jordbærsuppe

Flæk vaniljestængerne og skrab vaniljekornene ud. Kom alle ingredienser (også selve vaniljestængerne) op i en gryde og bring det i kog. Skru herefter ned og lad det simre under låg til jordbærrene er blevet møre, det tager cirka 10-15 minutter. Sigt herefter blandingen så kun saften er tilbage. Hæld saften på en kande med et stykke husholdningsfilm på overfladen og stil saften på køl til i et par timer.

4
Samling

Befri iskuglerne fra deres form og placér en iskugle i en skål. Fordel den kolde jordbærsuppe rundt om iskuglen. Pynt herefter med bagte kammerjunker og spiselige blomster.