Koldskåls panna cotta

6 små desserter
Glutenfri

En herlig sommerdessert der er super nem at lave.

Koldskål med kammerjunker men i nye klæder.

En frisk panna cotta med smag af koldskål toppet med crunchy kammerjunker og bær.

Ingredienser

Koldskåls panna cotta

6 blade husblas
1 god vaniljestang
100 g lyst rørsukker
4 æggeblommer
500 g tykmælk
500 g kærnemælk
2,5 dl piskefløde

Kammerjunke crunch (glutenfri)

50 g glutenfrie havregryn
50 g hasselnødder
25 g smør
1 spsk honning
1 tsk kardemomme
1 tsk vaniljesukker
1 nip salt

I øvrigt

100 g friske jordbær
spiselige blomster
skovsyre

Fremgangsmåde Udskriv

1
Koldskåls panna cotta

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter. Halvér vaniljestangen og skrab vaniljekorn ud og bland med en smule af sukkeret. Pisk herefter æggeblommer sammen med sukker og vaniljesukkeret til en luftig æggesnaps. Rør tykmælk og kærnemælk sammen i en skål. Vend æggesnapsen sammen med kærnemælks blandingen. Varm fløden op i en gryde sammen med den tomme vaniljestangen og lad det simre i 2 minutter. Tag gryden af varmen. Fisk vaniljestangen op og vrid husblassen fri for vand og kom op sammen med fløden. Vend den lune fløde op i æggeblandingen og hæld cirka 2,5 dl panna cotta op i 6 skål og sæt herefter på køl i cirka 2-3 timer.

2
Kammerjunke crunch (glutenfri)

Hak hasselnødder groft og kom det op på en pande med resten af ingredienserne. Rist det af på panden til det er gyldent og kom det herefter over på et stykke bagepapir og lad det køle af.

3
I øvrigt

Tag panna cotta ud af køleskabet og anret dem med 4 tsk crunch på toppen, friske jordbær og skovsyre.