Koldthævede hveder

18 hveder

Sødeste Liva har lavet de lækreste – og super nemme – hveder til Store Bededag.

Opskriften her er nemlig på koldthævede hveder, så de kan gøres klar dagen før. For hveder er jo også skønne til morgenbordet i helligdagsferien!

Ingredienser

Hveder

2,5 dl sødmælk
10 g gær
3 æg, str M/L
1,5 spsk lyst rørsukker
500-600 g hvedemel
2 tsk kardemomme
1 tsk salt
100 g smør, blødt
1 æg, til pensling

Fremgangsmåde Udskriv

1
Hveder

Lun mælk til det er lillefingervarmt. Hæld den lune mælk i en røreskål og opløs gær heri. Tilsæt æg og de tørre ingredienser (start med 500 g mel og se om du har brug for de sidste 100 g) og ælt det sammen. Tilsæt blødt smør i tern og ælt det godt ind i dejen. Ælt gerne i 10-15 minutter.

Kom lidt olie på hænderne og på bordet. Kom dejen forsigtigt ud på bordet og skær dejen ud i 18 lige store stykker. Spænd hver hvede forsigtigt op og tril herefter en fin rund kugle. Fordel de 18 hveder i 2 firkantede silikoneforme fra By Ditte Julie (21×21 cm). Kom husholdningsfilm eller en pose omkring hver form og lad hæve i køleskabet natten over.

2

Dagen efter tages hvederne fra køl. Lad dem stå ca. 1 time på køkkenbordet.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pensl hvederne med et sammenpisket æg. Bag dem i ovnen i 12-15 minutter.