Konfekt ala Ferrero Rocher m. kaffe
18 kugler
Glutenfri
Jeg har elsket Ferrero Rocher siden jeg var en helt lille pige.
Så selvfølgelig skulle jeg også give mit bud på den klassiske chokoladekugle med mælkechokolade og hasselnødder.
Typisk laver jeg Ferrero Rocher til julekonfekten, men for mig kan de altså sagtens spises året rundt!
Ingredienser
Kaffeganache
1 shot espresso (ca. ½ dl)
½ dl piskefløde
200 g mælkechokolade
I øvrigt
18 hele hasselnødder uden hinde
100 g god mørk chokolade
25 g hasselnøddeflager
guldstøv
Fremgangsmåde Udskriv
Kaffeganache
Varm espresso og fløde op i en tykbundet gryde. Hak chokolade fint og kom i en skål. Hæld den varme blanding op i skålen til chokoladen og rør godt, så chokoladen smelter helt. Hæld kaffeganachen på en sprøjtepose og lad den køle lidt af.
I øvrigt
Når kaffeganachen er helt kold deles den i 18 kugler. Pres kuglerne en smule ud i hånden. Placér en hasselnød i midten og luk ganachen omkring hasselnødden. Tril den herefter til en fin kugle. Gentag med alle 18 kugler. Kom dem i fryseren imens chokoladen tempereres. Brug gerne fødevare handsker og kom lidt tempereret chokolade op i hænderne og tril kuglerne heri. Gentag med alle 18 og giv gerne hver kugle 2 lag chokolade. Når de får anden lag chokolade skal de trilles i hasselnøddeflager, som er rørt op med guldstøv. Dette skal gøres inden chokoladen har sat sig, så hasselnøddeflagerne kan sidde fast.