Konfekt m. amarena kirsebær og portvin

8 chokoladebarer

Jule konfektstænger med mørk chokolade, nougat, dessert kirsebær og marcipan.

Jeg holder utrolig meget af konfekt som julesnack. Jeg elsker alle de smage, man kan komme i de små godter.

Disse konfektbarer er med dybe smage og ville være skønne til de voksne juleaften med et godt glas portvin.

 

Ingredienser

CHOKOLADESKALLER

300 g god mørk chokolade

NOUGATPRALINÉ

50 g hasselnødder og/eller mandler
50 g lyst rørsukker
25 g god mælkechokolade
25 g nougat

KIRSEBÆRGANACHE

1/2 dl fløde
3 spsk lage fra amerana kirsebær
3 spsk kirsebærlikør/portvin
100 g god hvid chokolade

SALTET MARCIPAN

100 g ren rå marcipan
2 gode nip havsalt

I ØVRIGT

chokoladeperler
hindbærstøv
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
CHOKOLADESKALLER

Temperér chokolade. Hæld den i chokoladeformen og bak/ryst chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Jeg brugte en silikoneform med 8 små stave med flad bund. Du kan sagtens bruge den form, du har i skuffen. Gem overskydende chokolade til at lukke barerne med til sidst.

2
NOUGATPRALINÉ

Rist nødder i ovnen ved 180 varmluft i ca. 10 minutter og lad dem køle let herefter. Smelt sukker til karamel i en gryde eller pande. Karamellen skal være let gylden. Tilsæt de ristede og let afkølede nødder og rør rundt. Hæld nøddekaramelmassen ud på et stykke bagepapir og lad massen køle helt ned. Blend herefter nøddekaramelmassen fint til praliné. Smelt mælkechokolade og nougat over vandbad. Tilsæt ca. 60-70 g blendet nøddekaramel og rør det godt sammen. Hæld pralinéen på sprøjtepose.

3
KIRSEBÆRGANACHE

Varm fløde, lage og likør op i en tykbundet gryde. Hak chokolade fint og kom i en skål. Hæld den varme blanding op i skålen til chokoladen og rør godt, så chokoladen smelter helt. Hæld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle lidt af, inden du fylder den i chokoladeskallerne, så den ikke smelter chokoladen.

4
SALTET MARCIPAN

Ælt marcipan sammen med havsalt og rul ud i 2 mm tykkelse på en silikonemåtte. Skær små stave af marcipanen, der passer ned i chokoladeskallerne, så der er luft ud til kanten.

Sprøjt en stav af nougatpraliné i midten af chokoladeskallerne. Fyld derefter med kirsebærganache. Hold ca. 1-2 mm afstand fra kanten, så chokoladerne kan lukkes. Placér marcipanstavene i chokoladeskallerne og pres dem let ned i kirsebærganachen. Sæt chokoladerne på køl, mens du tempererer den gemte chokolade igen, så du kan lukke chokoladerne. Skrab forsigtig overfladen, så de ikke får “fødder”. Lad de fyldte chokolader sætte sig i formen – gerne på køl, og befri dem herefter fra formen.

5
I ØVRIGT

Pynt chokoladestavene med chokoladeperler, hindbærstøv og guldstøv.