Konfektbarer m. karamelliseret chokolade og figner

6 barer
Glutenfri

Der er bare intet som et godt stykke chokolade til aftenkaffen eller et godt glas rødvin.

Disse konfektbarer er fulde af dybe smage og den krydrede smag er perfekt til en hyggelig voksenaften.

I virkeligheden kan du komme lige præcis det fyld i, som du elsker. Jeg selv har brugt de sidste rester af nødder, chokolade og tørrede frugter fra julen.

Ingredienser

CHOKOLADESKALLER

350 g gold chokolade

KRYDDERPRALINE

50 g hasselnødder og/eller mandler
50 g lyst rørsukker
25 g god mælkechokolade
25 g nougat
1 tsk cake factor

FIGENKARAMEL

1 dåse karamelliserede figner (jeg brugte en fra Svansø)
2 spsk lage fra de karamelliserede figner

I ØVRIGT

Fremgangsmåde Udskriv

1
CHOKOLADESKALLER

Temperér chokolade. Hæld den i chokoladeformen og bank/ryst chokoladen ud igen. Skrab overfladen og stil dem på køl. Jeg brugte en silikoneform, der egentlig er beregnet til is, med plads til 6 barer. Men brug den form, du har liggende derhjemme. Gem overskydende chokolade til at lukke barerne med til sidst.

2
KRYDDERPRALINE

Rist nødder i ovnen ved 180 varmluft i ca. 10 minutter og lad dem køle let herefter. Smelt sukker til karamel i en gryde eller på en pande. Karamellen skal være let gylden. Tilsæt de ristede og let afkølede nødder og rør rundt. Hæld nøddekaramelmassen ud på et stykke bagepapir og lad massen køle helt ned. Blend herefter nøddekaramelmassen fint. Smelt mælkechokolade og nougat over vandbad. Til 60-70 g finthakket nøddekaramel sammen med cake factor og rør det godt sammen. Hæld pralinéen på en sprøjtepose.

3
FIGENKARAMEL

Blend figner og lage i en minihakker.

Fyld først figenmasse i chokoladeskallerne. Fyld dernæst skallerne op med krydderpraliné. Hold ca. 1-2 mm afstand fra kanten, så chokoladerne kan lukkes. Stil dem på køl, mens du forbereder chokoladen. Temperér den gemte chokolade. Hæld den over chokoladerne. Skrab overfladen så de ikke får “fødder”. Lad dem sætte sig i formen på køl og befri dem herefter fra formen.

4
I ØVRIGT

Pensl barerne med lidt guldstøv.