Krydderkage m. ingefærsirup og karamel
6 medaljer
Jeg er hel vild med disse efterårssnitter.
I bunden er en klassisk krydderkage penslet med ingefærsirup. Karamelmousse er sprøjtet ud på bunden og til sidst toppet med et låg af mørdej.
Ingredienser
Mørdejs låg
60 g flormelis
150 g kage hvedemel
1 tsk vaniljesukker
75 g smør, blødt
2 æggeblommer
Krydderkage
75 g lyst rørsukker
25 g brun farin
100 g smør, blødt
2 æg
100 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk cake factor
1 tsk revet ingefær
½ dl æblemost
50 g hasselnødder
Ingefær sirup
1 dl sukker
2 dl vand
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
50 g frisk ingefær
Karamel mousse
4 dl piskefløde
4 spsk kondenseret mælk, færdigkogt (dulce de leche)
1 nip havsalt
I øvrigt
skovsyre
guld glimmer
Fremgangsmåde Udskriv
Mørdejs låg
Kom flormelis, mel og vanilje op i en stor skål og smuldr smør i mellem hænderne. Ælt æggeblommen ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose på køl i 30 minutter.
Udrul mørdejen ud i 2 mm tykkelse og udstik herefter 6 cirkler af 9 cm i diameter og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag mørdejen ved 180 grader varmluft i 10-12 minutter. Lad dem køle af.
Krydderkage
Pisk sukker, farin og smør luftigt. Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Sigt mel, bagepulver og cake factor i smørblanding og vend det forsigtigt sammen. Vend herefter revet ingefær, æblemost og grofthakkede hasselnødder i massen. Hæld dejen op i en bradepandeform (cirka 30 x 20 cm), beklædt med bagepapir. Eller smør dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, i samme størrelse som bradepandeformen. Bag kagen ved 180 grader varmluft i 15-20 minutter. Lad krydderkagen køle af, før den udstikkes.
Ingefær sirup
Kom sukker, vand, citronskal, -saft og revet ingefær op i en gryde. Kog det hele op og lad det reducere ind til en sirup. Sigt herefter siruppen og lad det køle af.
Karamel mousse
Rør 2 spsk af fløden sammen med al karamellen (dulce de leche) og havsalt. Pisk resten af fløden til en sprøjtefast skum. Vend herefter karamellen og fløden forsigtig sammen. Kom moussen op i en sprøjtepose med en stjernetyl.
Samling
Udstik 6 bunde af krydderkagen (9 cm i diameter) og pensl herefter bundene med ingefær siruppen.
Sprøjt en fin tvistet krans af karamelmoussen langs kagens kant og udfyld også midten med mousse. Placer til slut et mørdej låg oven på moussen og pynt med skovsyre og guld glimmer.