Sandkage m. lime og chokolade

8 personer

Bliv en skrapsak til at lave den perfekte smørcreme – helt uden at skille.

I den video skal vi sammen bage en nem, men skøn sandkage toppet med smørcreme i fine farver og former.

Ingredienser

Sandkage

200 g smør, blødt
200 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
1,5 dl sødmælk
340 g kage hvedemel
2 tsk bagepulver
1 nip salt
1 dl god hvid chokolade
1 økologiske lime, skallen og saften heraf

Smørcreme

400 g flormelis
400 g smør, blødt
1 tsk vaniljepasta
400 g neutral flødeost
1 spsk citronsaft
pastafarve i de farver, du ønsker

Fremgangsmåde Udskriv

1
Sandkage

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Pisk æg i ét ad gangen og vend herefter sødmælk i blandingen. Sigt mel, bagepulver og salt i blandingen og vend forsigtigt sammen. Hak chokolade og bland det i sammen med limeskal og -saft. Kom dejen i en springform (24 cm i diameter) og bag kagen i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 1 time.

2
Smørcreme

Pisk flormelis, smør og vanilje til en lys og cremet masse. Pisk flødeost i smørblandingen. Pisk kun lige akkurat til den er ensartet ellers piskes flødeosten i stykker og cremen vil blive lind. Vend citronsaft i. Del smørcremen i 4 portioner og indfarv dem.

Del kagen i 8 stykker, og sprøjt hvert stykke unikt med smørcreme.