Luksus banankage m. karamel og vaniljecreme

8-10 personer

Jeg elsker et godt stykke klassisk banankage. I denne opskrift har jeg piftet den klassiske hverdagskage op med creme, nødder, karamel og ikke mindst et helt nyt udtryk.

Banankagen er bygget op på en klassisk bund toppet med en sprød nøddekaramel. Den lækre karamel og bananbund er omringet af en blød vaniljecreme med smag af cognac. Hele kagen er toppet med en dyb chokoladecreme.

Ingredienser

Banankage

2 æg, str. M/L
115 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
75 g kage hvedemel
0,5 tsk bagepulver
2 modne bananer
75 g smeltet smør

Nøddekaramel

70 g lyst rørsukker
1,5 tsk. honning
0,4 dl fløde
45 g smør
130 g hasselnødder

Vaniljecreme m. citron og cognac

500 ml sødmælk
1,5 tsk vaniljepasta
75 g lyst rørsukker
40 g majsstivelse
120 g æggeblommer
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
1-2 tsk cognac
1-2 dl fløde

Chokoladecreme

200 g fløde
20 g honning
20 g glukose
200 g god mørk chokolade

I øvrigt

spiselige blomster
guld chokolade kugler
gold chokolade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Banankage

Æg, sukker og vanilje piskes til en let og hvid æggesnaps. Mel og bagepulver sigtes i og vendes forsigtigt. Mos bananer med en gaffel eller blend dem og vend dem i dejen. Smelt smør og vend i dejen. Dejen fordeles i en justerbar kagering (20 cm i diameter) på en bageplade beklædt med bagepapir.

2
Nøddekaramel

Kom rørsukker, honning, fløde og smør. Kog blandingen ind til det har en temperatur på 120 grader. Blend nødder mellemgroft og vend i karamelmassen. Lad det stå på bordet og køle en smule.

Bag banankagebunden ved 180 grader i 20 minutter, hvorefter bunden tages ud og køles i ca. 7-10 minutter. Kom herefter nøddekaramellen ovenpå bunden meget forsigtigt og bag videre i ca. 7-10 minutter. Lad bunden køle.

3
Vaniljecreme m. citron og cognac

Kom 100 ml. af sødmælken i en skål sammen med vanilje, sukker og majsstivelse og pisk det godt sammen. Tilsæt æggeblommer og pisk igen. I en gryde varmes resten (400 ml.) af sødmælken op til kogepunktet og hæles sammen med æggeblandingen. Kom herefter det hele tilbage i gryden og kog op. Pisk godt hele tiden til cremen tykner og majsstivelsen er ”kogt ud”. Kom cremen i en pose og kom den på køl indtil cremen er blevet køleskabskold (ca. 5 grader).

Når cremen er helt kold hældes cremen op i en skål og pisk op med en håndmixer til den har samlet sig og er blevet til en cremet konsistens. Pisk herefter fløde til en let skum og vend den forsigtigt i cremen. Til sidst vendes citronsaft og -skal og cognac i cremen.

Udvid en kagering til 22 cm i diameter og placér et stykke kageplast langs kanten. Hæld nu cremen ned langs siderne og henover banan-nøddekaramel bunden og kom kagen på frys i minimum 3 timer.

4
Chokoladecreme

Kog fløde op med honning og glukose lige til kogepunktet. Chokolade hakkes fint og fløde hældes over. Hæld chokoladecremen op i en rund toppingform med bobler fra By Ditte Julie. Stil herefter cremen på frys minimum 3 timer.

5
I øvrigt

Befri kagen fra formen og fjern kageplast. Tag forsigtigt chokoladecremen ud af bobleformen og placér den ovenpå kagen.