Luksusskumfiduser m. peanuts

20-25 skumfiduser
Glutenfri

Elsker du P-tærter? Så er de her knasende skumfiduser med chokolade og peanuts lige noget for dig. Jeg har en kæmpe svaghed for alt skumslik – og mulighederne er uendelige, når man først er gået i gang med hjemmelavede skumfiduser. Hvis du ikke kan lide peanuts eller hellere vil bruge en anden chokolade, kan du bare tilpasse det, som du ønsker.

Ingredienser

Skumfiduser

7 blade husblas
260 g sukker
120 g glukosesirup
80 g vand
140 g æggehvider
20 g sukker
150 g flormelis eller maizena

Chokoladeovertræk

300 g mørk chokolade
100 g peanuts
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Skumfiduser

Læg husblassen i blød i koldt vand. Kog 260 g sukker, glukosesirup og vand op i en gryde til 117 grader. Pisk imens æggehviderne sammen med de 20 g sukker til en let marengs i en røremaskine. Når sukkerlagen er 117 grader, tages den af varmen. Vrid vandet fra husblassen, og opløs den i sukkerlagen. Det vil bruse lidt op, når husblassen rammer den varme sukkerlage. Rør det godt sammen. Hæld den varme sukkerlage ned i marengsen i en tynd stråle, imens der piskes på højeste hastighed. Pisk i 8-10 minutter, til skumfidusmassen bliver sej og er kølet lidt ned i temperatur.

Gør en bageplade klar med et stykke bagepapir eller en silikonemåtte. Sigt flormelis henover bagepapiret, så skumfiduserne ikke klistre fast. Kom den færdige skumfidusmasse op i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt små fuglereder ud på flormelissen, og sigt efterfølgende flormelis ovenpå skummet, så de er helt tildækkede. Lad dem tørre i minimum 2-3 timer.

2
Chokoladeovertræk

Hak peanuts groft med en savtakket kniv. Temperer chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad til 32-34 grader. Vend peanuts i chokoladen. Fjern overflødigt flormelis fra skumfiduserne, og dyp dem halvt i den smeltede og tempererede chokolade. Lad skumfiduserne tørre på et stykke bagepapir eller silikonemåtten, og pensl dem efterfølgende med guldstøv på chokoladen.

Opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.