Mælkechokoladetærte med nougat

6-8 personer
Glutenfri

En super lækker chokoladetærte der smager af lækre hasselnødder.

Tærten indeholder hasselnødder i forskellige former og alle nødderne giver en lækker smag af klassisk nutella.

Ingredienser

Mælkechokolademousse

1,5 blad husblas
75 g mælkechokolade
1 past. æggeblomme
25 g lyst rørsukker
2 dl piskefløde

Mørdej

60 g flormelis
100 g fuldkorns rismel
40 g majsmel
10 g majsstivelse
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Hasselnøddekaramel

50 g lyst rørsukker
40 g smør
40 ml piskefløde
1 spsk honning
70 g hasselnødder uden hinde

Nougatganache

125 g mælkechokolade
50 g hasselnødnougat
1,5 dl piskefløde

Mælkechokoladeglaze

2 blade husblas
100 g lyst rørsukker, kan erstattes af fx kokossukker eller sukrin
60 g vand
75 g god mælkechokolade
15 g kakaopulver
30 g piskefløde
guldstøv
lys alkohol (fx vodka eller lys rom)

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mælkechokolademousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Hak chokolade groft og smelt i en gryde. Pisk æggeblomme og sukker til en lys og cremet æggesnaps. Vend forsigtigt den smeltede chokolade i æggesnapsen. Tag 0,5 dl fløde og varm op i en gryde. Rør den udblødte husblas ud i den varme fløde. Rør det herefter sammen med chokoladeblandingen og pisk resten af fløden til en let flødeskum. Vend flødeskummen i chokoladeblandingen over to omgange. Kom moussen i en firkantet indsatsform fra By Ditte Julie (17×17 cm) og sæt moussen på frys i minimum 5-6 timer.

2
Mørdej

Bland flormelis, mel og majsstivelse. Kom herefter melblandingen op i en stor skål og smuldr smørret heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og kom den på køl i minimum 30 minutter.

3
Hasselnøddekaramel

Kom sukker, smør, fløde og honning i en gryde og bring den i kog. Lad det koge ind til en gylden karamel, men dog ikke for tyk. Tag gryden af varmen. Hak nødder fint og vend dem i karamellen.

Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse. Kom dejen i en tærteform fra By Ditte Julie (20×20 cm). Fyld nøddekaramellen i den ubagte tærte og bag den ved 190 grader varmluft i 18-20 minutter. Lad tærten køle i formen.

4
Nougatganache

Hak chokolade og nougat groft og og kom i en kande. Varm fløde op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen og nougaten og rør godt. Lad ganachen køle.

Befri tærten fra formen og placér på et serveringsfad. Fordel ganachen på tærten.

5
Mælkechokoladeglaze

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Varm sukker og vand op i en gryde til 100-105 grader. Hak chokolade og kom i en høj kande sammen med kakao. Rør den udblødte husblas ud i den varme sukkerlage. Hæld sukkerlagen over chokoladen sammen med fløden. Blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes. Lad dine glaze køle til 35-37 grader.

Befri moussen fra formen og placér den på en bagerist med noget til at samle op nedenunder (evt. en bradepande). Hæld glazen over moussen.

Bland guldstøv med et par dråber lys alkohol. Med en pensel sprøjtes guld på kagen

Placér moussen på tærten.

6
I øvrigt

Pynt med nødder rundt langs kanten.

Tips

Mørdej er bare allerbedst på serveringsdagen. Dog kan du sagtens lave din mørdej klar et par dage i forvejen. Du kan opbevare den ubagte mørdej i en frysepose i køleskabet. Så skal den kun udrulles og bages på serveringsdagen.

Jeg har lavet denne tærte med hasselnødder, men hvis du er mere til mandler kan du sagtens bruge dette i stedet. Mængden kan du bruge en til en.