Mandarin chokolader

21 chokolader
Glutenfri

Smukke, orange chokolader med masser af mandarin.

De er perfekte til juletiden, men er også skønne en sommer dag med en kold drink. Disse chokolader kan det hele.

Ingredienser

Mandarinfyld

50 g mandarinpuré
100 g god hvid chokolade 
guldstøv

I øvrigt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér chokolade og kakaosmør. Fyld en By Ditte Julie chokoladeform, praline, med tempereret chokolade og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
Mandarinfyld

Hak chokolade groft og kom den i en kande. Varm puré op. Hæld den varme puré over den hakkede chokolade og rør godt. Hæld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle af, inden du fylder den i chokoladeskallerne.

Fyld ganache i chokoladeskallerne. Temperér den overskydende chokolade igen, så du kan lukke chokoladerne. Hæld chokolade over skallerne og skrab forsigtigt overfladen, så chokoladerne ikke får “fødder”. Lad de fyldte chokolader sætte sig i formen før de bankes ud.

3
I øvrigt

Krøl et stykke bagepapir sammen og glatte det let ud igen og hæld derefter overskydende chokolade herpå. Lad chokoladen tørre og bræk herefter chokoladen i brudstykker. Pynt de fyldte chokolader med chokoladebrudene og guldstøv.

Tips

Jeg køber som regel puré færdiglavet. Jeg elsker, at have puré i fryseren, så jeg nemt kan tilføje diverse frugtsmage til især mine fyldte chokolader. Du kan købe færdiglavet puré hos specialkøbmanden.dk blandt andet. Er du mere til at lave det selv, så kog den ønskede frugt godt ind, så der bliver afgivet en masse væske. Sigt herefter så du har den rene saft og kom den på frys – se er der altid puré klar!

Du vil have en smule for overskydende ganache, men smid det endelig ikke ud! Gem den på køl i op til 14 dage. Prøv fx at komme ganache på små mørdejskiks – det fortryder du ikke! Ellers kan du lave ekstra chokolader, det skader heller ikke.

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.

Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer hvid chokolade i en mikrobølgeovn.