Mandarinkage
6-8 personer
Liva har endnu engang tryllet og denne gang er det denne smukke og elegante julemoussekage med mandarin.
Livas juleopskrift består af en klassisk mazarinbund, mandarin gelé og mousse af både vanilje og mandarin.
Ingredienser
Mazarinbund
40 g ren rå marcipan
20 g sukker
40 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
15 g hvedemel
0,5 tsk kanel
0,5 nelliker
0,5 stødt ingefær
Mandaringelé
1 dl mandarin puré
1,5 blad husblas
Vaniljemousse
2 blade husblas
200 g god hvid chokolade
150 ml piskefløde
0,5 vaniljestang
230 ml piskefløde
Mandarinmousse
1,5 blad husblas
150 g mandarin puré
30 g sukker
0,5 citron, saften heraf
0,5 tsk vaniljepasta
1 dl skyr
1 dl piskefløde
Pynt
bladguld
Fremgangsmåde Udskriv
Mazarinbund
Pisk marcipan, sukker og smør lyst og luftigt. Tilsæt æg og slut med mel og krydderier. Bag bunden i en rund silikoneform (9 cm i diameter) ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter. Når bunden er kølet, befries den fra formen.
Mandaringelé
Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Varm puréen op. Vrid husblas fri fra vand og rør den ud i den varme puré. Hæld geléen i en silikoneform (9 cm i diameter). Lad den sætte sig en smule, før du forsigtigt trykker den afkølede mazarinbund let ned i geléen. Stil den på frys.
Vaniljemousse
Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Smelt chokolade i microbølgeovnen. Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen og varm dem op i en gryde sammen med (150 ml) fløde. Vrid husblas fri fra vand og rør den ud i den varme fløde. Vend den smeltede chokolade sammen med den lune fløde. Lad blandingen køle. Pisk (230 ml) fløde til en let skum og vend den forsigtigt sammen med chokoladefløden.
Hæld moussen i en silikoneform (16 cm i diameter). Befri mandaringelé og mazarin bunden fra formen. Placér bunden med geléen nedad. Pres kun forsigtigt bunden ned i moussen, dog kun til bunden flugter med silekoneformens kant. Stil kagen på frys til den er dybfrossen.
Mandarinmousse
Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Varm puré, sukker, citronsaft og vanilje op i en gryde. Pisk fløde til en let flødeskum og vend forsigtigt skyren heri. Rør husblassen ud i den varme puré og vend det i din fløde. Hæld moussen i en bobbelkrans (19 cm i diameter) og stil den frys. Den skal være helt frossen før du kan befri den fra formen.
Pynt
Befri kagen fra formen og placér på et serveringsfat. Befri kransen og læg den oven på kagen. Pynt med bladguld.