Mandelmazarin m. æble

6-8 personer

Med denne opskrift ønsker jeg virkelig at vise, hvordan simple hverdagskager kan løftes til et nyt niveau.

Denne opskrift består nemlig af en helt simpel mazarin og en helt simpel æblegrød.

Men jeg har skåret mazarinen ud og støbt æblegrøden i en silikonekrans istedet for blot at smøre den ud. Så dette er stadig en super let og simpel hverdagskage, men blot med et par få ændringer ændrer udtrykket sig helt.

Ingredienser

MAZARINBUND

100 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
150 g ren rå marcipan
150 g smør, blødt
3 æg
70 g kage hvedemel
75 g mandelnougat
75 g mandler uden hinde

ÆBLEGRØD

3 blade husblas
4 skrællede grønne sure æbler (400-450 g uden skræl)
4 spsk lyst rørsukker
2 økologiske citroner, saften og skallen heraf
1 tsk vaniljepasta
1,5 dl æblemost

MARCIPANBÅND

150 g ren rå marcipan
75 g flormelis
15 g glukosesirup
gul pastafarve fra By Ditte Julie

I Øvrigt

skovsyreblomster
passionsfrugtstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
MAZARINBUND

Pisk sukker, vanilje, marcipan og smør sammen. Der må ikke være nogen klumper. Tilsæt ét æg af gangen og pisk mellem hvert æg. Sigt mel ned i massen og vend det hele forsigtigt sammen. Smelt nougat i en tykbundet gryde og vend i dejen. Hak mandler mellemgroft og vend ligeledes i dejen. Fordel dejen i en firkantet silikoneform fra By Ditte Julie. Bag bunden ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter. Lad bunden køle af i formen. 

2
ÆBLEGRØD

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Skræl æbler og fjern kernehus. Skær dem i mindre stykker. Kom æblestykkerne op i en gryde sammen med sukker, citronsaft og -skal, vanilje og æblemost. Bring det i kog under låg i 5-10 minutter. Blend æblerne til en fin æblemos. Knug husblassen fri fra vand og rør den ud i æblemosen. Fordel grøden i en rund bobbelkrans fra By Ditte Julie (19 cm i diameter). Stil dem på frys i ca. 4 timer. 

3
MARCIPANBÅND

Ælt marcipan med flormelis og glukosesirup. Indfarv marcipanen med pastafarve og læg den på køl i ca. 30 minutter. Udrul marcipanen i 2 mm tykkelsen. Skær et bånd som passer til kagens højde (ca. 4 cm) og omkreds. 

4
I Øvrigt

Befri kagen fra silikoneformen og skær efter den ønskede skabelon. Jeg har brugt en Y skabelon fra By Ditte Julie. Placér kagen på et serveringsfad. Befri æblegrøden fra silikone formen og skær mindre stykker af kransen som passer som topping på kagen. 

Kom marcipanbåndet omkring kagen og pynt med skovsyreblomster og støv af tørret passionsfrugt. 

 

Tips

Der vil være overskydende æblegrød, men du kan gemme den frosne grød til at toppe en anden kage. Ligeledes vil der være overskydende kagebund. Du kan evt. udstikke mindre kager med en udstikker fra By Ditte Julie eller du kan fryse den overskydende kage ned og bruge til romkugler eller træstammer en anden gang.