Medaljer m. æble og cake factor

10-12 medaljer

Klassiske medalje flødekager, men med et strejf af efterår.

Disse medajlekager er nemlig med mørdejssnitter med cake factor og æblemarmelade.

Cake factor er mit eget kagekrydderi med smag af stjerneanis, kanel og en masse andre varme krydderi – det søde køkkens svar på umami.

Ingredienser

Mørdej m. cake factor

150 g kage hvedemel
60 g flormelis
1 tsk cake factor
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Æblemarmelade

3 æbler (ca. 350 g)
150 g syltesukker
1 tsk vaniljepasta
1 økologisk citron, skallen og saften heraf

I øvrigt

4 dl piskefløde
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mørdej m. cake factor

Kom mel, flormelis og cake factor op i en stor skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og kom den på køl i minimum 30 minutter.

2
Æblemarmelade

Skyl og skræl æbler og skær dem ud i små tern. Kom æblerne op i en gryde sammen med sukker, vanilje, citronskal og -saft. Bring det i kog og lad det herefter simre i ca. 20 minutter. Tag det af varmen og mos eller blend æblegrøden groft (der må gerne være lidt bid). Kom marmeladen på glas og stil det til side til senere.

3
I øvrigt

Udrul mørdejen ud i 2 mm tykkelse og udstik herefter 20-24 cirkler (der skal 2 stykker til én medalje) af 6-7 cm i diameter og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag mørdejen ved 180 grader varmluft i 10-12 minutter. Lad dem køle af.

Pisk herefter fløde til en sprøjtefast skum og kom det op en sprøjtepose med en lille stjernetylle. Fordel den ene halvdel af de bagte mørdejscirkler og sprøjt en krans af flødeskum på hver af bundene. Fyld æblemarmelade i midten af flødeskummen og afslut med en bund ovenpå. Drys med guldstøv.