Mini kiksekager med lakrids og solbær
4 minikager
Kiksekage er et kageminde, der i den grad minder mig om oldemor, palmin og en vaskeægte klassiker.
Jeg har lavet en noget mere moderne udgave med solbær, ruby chokolade og hjemmebagte lakridskiks.
Det er super nemt at lave en lækker kiksekage som denne i små fine portionsanretninger.
Ingredienser
Lakridskiks
150 g kage hvedemel
1,5 tsk lakridspulver
1 tsk lakridsgranulat
60 g flormelis
75 g smør, blødt
2 æggeblommer
Solbær-chokoladecreme
235 g smør
855 g god ruby chokolade
I Øvrigt
frysetørrede solbær
solbærstøv
Fremgangsmåde Udskriv
Lakridskiks
Smuldr hvedemel, lakrids, flormelis og smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i minimum 30 minutter.
Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse. Skær 12 små kiks, der passer til din form. Placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 190 grader varmluft i 8-10 minutter. Lad dem køle.
Solbær-chokoladecreme
Smelt smør i en gryde. Hak chokolade fint og tilsæt. Rør chokoladen ud i den smeltede smør. Rør indtil blandingen er glat og blank.
Hæld ca. 1/4 af chokoladecremen i fire isforme fra By Ditte Julie i silikoneform. Placér en lakridskiks i hver. Fortsæt med endnu 1/4 del chokolade og endnu en kiks. Gør det en sidste gang og slut med chokolade. Placér silikonelåget herpå og fordel chokoladen ud med fingrene på låget. Du skal have 3 lag af kiks i hver. Stil dem på køl i 5-6 timer.
I Øvrigt
Befri kiksekagerne fra formen. Pynt med solbær og støv.