Mini kiksekager med lakrids og solbær

4 minikager

Kiksekage er et kageminde, der i den grad minder mig om oldemor, palmin og en vaskeægte klassiker.

Jeg har lavet en noget mere moderne udgave med solbær, ruby chokolade og hjemmebagte lakridskiks.

Det er super nemt at lave en lækker kiksekage som denne i små fine portionsanretninger.

Ingredienser

Lakridskiks

150 g kage hvedemel
1,5 tsk lakridspulver
1 tsk lakridsgranulat
60 g flormelis
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Solbær-chokoladecreme

235 g smør
855 g god ruby chokolade

I Øvrigt

frysetørrede solbær
solbærstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Lakridskiks

Smuldr hvedemel, lakrids, flormelis og smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i minimum 30 minutter.

Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse. Skær 12 små kiks, der passer til din form. Placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 190 grader varmluft i 8-10 minutter. Lad dem køle.

2
Solbær-chokoladecreme

Smelt smør i en gryde. Hak chokolade fint og tilsæt. Rør chokoladen ud i den smeltede smør. Rør indtil blandingen er glat og blank.

Hæld ca. 1/4 af chokoladecremen i fire isforme fra By Ditte Julie i silikoneform. Placér en lakridskiks i hver. Fortsæt med endnu 1/4 del chokolade og endnu en kiks. Gør det en sidste gang og slut med chokolade. Placér silikonelåget herpå og fordel chokoladen ud med fingrene på låget. Du skal have 3 lag af kiks i hver. Stil dem på køl i 5-6 timer.

3
I Øvrigt

Befri kiksekagerne fra formen. Pynt med solbær og støv.