Mini rabarberdrømme

8 desserter

Små moussekager med smag af rabarber.

Jeg elsker udtrykket op disse sommerlige mousse desserter. Jeg har støbt en sød men frisk rabarbermousse i en rund og sirlig form med en midte af rabarbergrød. Sommerdesserterne er placeret på sprøde mørdejsbunde og er pyntet med chokoladeganache i en dyb rosa farve.

Ingredienser

Rabarbergrød

250 g rabarber, friske eller frosne
1 tsk vaniljepasta
75 g lyst rørsukker
0,5 økologisk citron, skallen og saften heraf

Rabarbermousse

4 blade husblas
400 g rabarber, friske eller frosne
2 tsk vaniljepasta
5 spsk lyst rørsukker
2 økologiske citroner, skallen og saften heraf
4 dl piskefløde

Mørdejsbunde

60 g flormelis
150 g kage hvedemel
1 nip salt
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Ganache

1 dl piskefløde
mørke rosa pastafarve
200 g god hvid chokolade

Pynt

50 g ruby chokolade
spiselige blomster
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Rabarbergrød

Rens rabarber og skær dem ud i små stykker. Kom vaniljepasta, sukker, rabarber og citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det herefter simre i 10 minutter til rabarberne er møre og væden er kogt væk. Lad grøden svale og kom den herefter op i en sprøjtepose og læg den til side. Den skal bruges som indlæg i rabarbermoussen senere.

2
Rabarbermousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i minimum 10 minutter. Kom rabarber, vanilje, sukker, citronskal og -saft op i gryde og lad det koge under låg indtil rabarberne er kogt møre. Blend det hele til en kompot. Knug herefter husblas fri for vand og kom det ned i  rabarberkompotten. Lad kompotten køle af til den er lillefingervarm. Pisk fløde til en let skum og vend fløden i den let afkølede kompot, gerne over 2 omgange. Fyld halvdelen af moussen op i silikonekugler fra By Ditte Julie og rotér formen, så moussen kommer rundt i formen. Stil herefter moussen på frys i 30-60 minutter, til moussen har sat sig en smule. Kom herefter cirka 1 spsk rabarbergrød ned i moussen, undgå at komme det ud til kanterne. Fyld resten af moussen ovenpå grøden og skrab det overskydende  moussen af formen. Stil desserterne på frys i min. 3-4 timer.

3
Mørdejsbunde

Kom flormelis, mel og salt op i en stor skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose på køl i 30 minutter.

Udrul mørdejen ud i 2 mm tykkelse og udstik herefter 8 cirkler af 7-8 cm i diameter og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag mørdejen ved 180 grader varmluft i 10-12 minutter. Lad dem køle af.

4
Ganache

Varm fløde op til lige under kogepunktet og kom et par dråber pastafarve i. Hak chokolade groft og hæld herefter den varme fløde over chokoladen. Rør det forsigtigt rundt til al chokoladen er smeltet. Blend evt chokoladeblandingen med en stavblender for at opløse al chokoladen. Kom herefter ganachen på en sprøjtepose og læg den til side på køkkenbordet, og lad den køle.

5
Pynt

Temperer chokoladen og smør chokoladen ud i et tyndt lag på en silikonemåtte. Lad chokoladen sætte sig en smule og udstik små cirkler (ca. 1,5 cm i diameter). Når chokoladen har sat sig helt, kan de små chokolade cirkler knækkes ud.

6
Samling

Befri rabarbermousserne fra formene og placér dem på en mørdejsbund. Klip et hul i sprøjteposen med ganache, og sprøjt et “splash” på toppen af kagerne. Pynt kagerne med de små chokolade cirkler, spiselige blomster og guldstøv.