Mocca tærter med karamel

6 tærter

Smukke, feminine mini tærter. Servér dem til en fin eftermiddag til et glas bobler og en kop te eller til desserten efter en skøn middag med gode mennesker.

Ingredienser

Kakaomørdej

20 g kakaopulver
130 g kage hvedemel
60 g flormelis
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Karamel

150 g lyst rørsukker
1,5 dl piskefløde
15 g smør, koldt
1 nip havsalt

Kaffeganache

200 g piskefløde
10 g kaffebønner
300 g god mælkechokolade
30 g smør

I øvrigt

spiselige blomster
chokoladekugler

Fremgangsmåde Udskriv

1
Kakaomørdej

Smuldr kakao, mel, sukker og smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i minimum 30 minutter.

Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse. Fordel dejen i små tærteforme. Udstik også 6 cirkler (ca. 3 cm i diameter). Bag tærterne og cirklerne ved 190 grader varmluft i 10-15 minutter (cirklerne skal muligvis bages en smule mindre end tærterne). Lad dem køle i formene.

2
Karamel

Smelt sukker på en pande til en karamel. Varm fløde langsomt op i en gryde og tilsæt den varme karamel. Tilsæt koldt smør og salt og rør godt. Brug en stavblender og blend den til en homogen karamel. Kom karamellen på en sprøjtepose og lad den køle.

Fordel karamellen i de små tærter. Sørg for at tærterne er fyldt ca. halvt op.

3
Kaffeganache

Varm fløde og kaffebønner op til lige under kogepunktet. Lad trække i 10-15 minutter. Hak chokolade groft og smelt over vandbad eller i en mikrobølgeovn. Det er vigtigt at chokoladen ikke overstiger 50 grader, så varm den gerne op i intervaller i mikrobølgeovnen. Hæld den varme fløde i chokoladen gennem en sigte. Brug en dejskraber og rør de to blandinger sammen ved at røre i midten. Tilsæt smør og blend ganachen med en stavblender. Lad ganachen køle og kom herefter på en sprøjtepose.

Fordel ganachen i de 6 tærter. Stil på køl til ganachen har sat sig.

4
I øvrigt

Pynt med mørdejscirkler ved at afsætte en smule ganache og presse mørdejscirklen let heri. Pynt med blomster og chokoladekugler.