Mocca tærter med karamel
6 tærter
Smukke, feminine mini tærter. Servér dem til en fin eftermiddag til et glas bobler og en kop te eller til desserten efter en skøn middag med gode mennesker.
Ingredienser
Kakaomørdej
20 g kakaopulver
130 g kage hvedemel
60 g flormelis
75 g smør, blødt
2 æggeblommer
Karamel
150 g lyst rørsukker
1,5 dl piskefløde
15 g smør, koldt
1 nip havsalt
Kaffeganache
200 g piskefløde
10 g kaffebønner
300 g god mælkechokolade
30 g smør
I øvrigt
spiselige blomster
chokoladekugler
Fremgangsmåde Udskriv
Kakaomørdej
Smuldr kakao, mel, sukker og smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i minimum 30 minutter.
Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse. Fordel dejen i små tærteforme. Udstik også 6 cirkler (ca. 3 cm i diameter). Bag tærterne og cirklerne ved 190 grader varmluft i 10-15 minutter (cirklerne skal muligvis bages en smule mindre end tærterne). Lad dem køle i formene.
Karamel
Smelt sukker på en pande til en karamel. Varm fløde langsomt op i en gryde og tilsæt den varme karamel. Tilsæt koldt smør og salt og rør godt. Brug en stavblender og blend den til en homogen karamel. Kom karamellen på en sprøjtepose og lad den køle.
Fordel karamellen i de små tærter. Sørg for at tærterne er fyldt ca. halvt op.
Kaffeganache
Varm fløde og kaffebønner op til lige under kogepunktet. Lad trække i 10-15 minutter. Hak chokolade groft og smelt over vandbad eller i en mikrobølgeovn. Det er vigtigt at chokoladen ikke overstiger 50 grader, så varm den gerne op i intervaller i mikrobølgeovnen. Hæld den varme fløde i chokoladen gennem en sigte. Brug en dejskraber og rør de to blandinger sammen ved at røre i midten. Tilsæt smør og blend ganachen med en stavblender. Lad ganachen køle og kom herefter på en sprøjtepose.
Fordel ganachen i de 6 tærter. Stil på køl til ganachen har sat sig.
I øvrigt
Pynt med mørdejscirkler ved at afsætte en smule ganache og presse mørdejscirklen let heri. Pynt med blomster og chokoladekugler.