Morgenmadsmuffins med æble og kanel

6-8 muffins
glutenfri

Morgenmadsmuffins af grød med æble og kanel. De er nemme at lave og så er de både mættende og nærende.

Jeg nyder at bage til mine brunchgæster, og disse er et godt bud, da de passer sig selv i ovnen, mens jeg forbereder resten af maden til morgenbordet.

Disse kanelmuffins er også gode som eftermiddags snack og i madpakken.

Ingredienser

muffins

50 g hasselnødder
200 g glutenfri havegryn
3 dl havredrik
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
2 tsk agavesirup/honning
2 æg, str. M/L
2 æbler
1 spsk lyst rørsukker
1 tsk cake factor

Fremgangsmåde Udskriv

1
muffins

Hak nødder mellemfint. Kom halvdelen af nødderne, havregryn, havredrik, bagepulver, vanilje, agavesirup og æg i en skål og rør godt sammen. Skær æbler ud i små stykker. Tag 4 spsk æbler fra og gem til senere. Kom resten af æblerne i dejen og vend sammen. Fordel dejen i 6-8 store muffinsforme.

Kom de resterende æbler i en skål med de resterende nødder, sukker og cake factor og rør godt. Fordel æblerne på de ubagte muffins og bag dem ved 185 grader varmluft i 15-18 minutter.