Moussekage m. blommer og brombær

8-10 personer
Glutenfri

En sand By Ditte Julie kage i rosa nuancer – mine DNA farver.

En glutenfri mandelbund i bunden af en frisk brombærmousse. I midten og på toppen er der en sød og blid blommemousse, der skaber det smukkeste snit.

Ingredienser

Blommemousse

4 blade husblas
400 g blommer uden sten
4 spsk lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
4 dl piskefløde

Mandelbund

100 g mandler
50 g flormelis
50 g æggehvider
2 spsk flormelis
1 nip salt

Brombærmousse

4,5 blade husblas
450 g bær
4,5 spsk lyst rørsukker
1,5 tsk vaniljepasta
1,5 økologisk citron, skallen og saften heraf
1,5 dl cremefraiche, 38%
3 dl piskefløde

I øvrigt

friske brombær

Fremgangsmåde Udskriv

1
Blommemousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Halvér blommer og fjern stenene og skær dem i mindre stykker. Kom blommerne op i en gryde sammen med sukker og vanilje. Lad det simre ved middelvarme i 10-15 minutter til blommerne er kogt møre. Blend det hele til en kompot og vrid husblassen for vand og rør i kompotten. Pisk fløde til en let skum. Vend forsigtigt kompot og flødeskum sammen over flere omgange, så du ikke slår for meget luft ud af flødeskummen. Fyld en firkantet indsatsform fra By Ditte Julie med mousse. Fyld ligeledes en firkantet toppingform med bobler fra By Ditte Julie med mousse. Stil begge mousser på frys i minimum 3 timer.

2
Mandelbund

Blend mandler og flormelis til fint mel. Pisk æggehvider sammen med 2 spsk flormelis til en luftig marengs. Vend mandelmel og salt sammen med marengsen, og fordel dejen i en firkantet tærteform fra By Ditte Julie (20 x 20 cm). Bag bunden ved 180 grader i 10-12 minutter. Lad bunden køle af på en bagerist.

3
Brombærmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i minimum 10 minutter. Halvér brombær og kom dem op i en gryde sammen med sukker, vaniljepasta, citronskal og -saft og bring det i kog. Lad det simre under låg i 10 minutter. Tag gryden af varmen og sigt lagen, så du kun har saften tilbage. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme saft og lad den svale til den er lunt. Vend cremefraiche i bærlagen. Pisk herefter fløde til en let skum og vend forsigtigt flødeskummen sammen med bærlagen ad tre omgange.

Fordel cirka halvdelen af moussen i en stor firkantet silikoneform fra By Ditte Julie. Befri blommemoussen fra den firkantede indsatsform. Placér den i brombærmoussen. Kom resten af brombærmoussen over. Slut af med at placere mandelbunden i brombærmoussen og tryk let bunden ned i moussen. Stil kagen på frys i minimum 3 timer.

4
I øvrigt

Befri moussekagen fra silikonenformen og placér den på et fad. Befri derefter den sidste blommemousse fra silikoneformen og læg den oven på moussekagen. Pynt evt. med friske brombær.

Tips

Husk altid at aktivere silikonen ved at skylle formene med varmt vand, inden de fyldes med mousse. Det gør ikke noget, at der er små vanddråber i – det er vigtigt ikke at tørre af med en klud/et viskestykke. Når moussen skal ud af formen, skal de være fuldstændig dybfrosne. Tø dem langsomt op på køl i et par timer efter de er befriet fra formen.