Muffins m. æble og crumble
12-15 muffins
Æblecupcakes med mandelcrumble og vaniljefrosting på toppen.
Disse nemme muffins med æbler er skønne til eftermiddagskaffen eller når ungerne skal dele ud i klassen.
De skønne cupcakes er med efterårets smage af cake factor og æbler.
Ingredienser
Dej
60 g smør, blødt
200 g lyst rørsukker
1 tsk cake factor
1 tsk vaniljepulver
180 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1/2 økologisk citron, saften og skallen heraf
2 æg, str. M/L
1,75 dl sødmælk
Mandelcrumble
75 g smør
75 g lyst rørsukker
1,5 spsk lys sirup
50 g havregryn
0,5 tsk bagepulver
25 g mandler uden hinde
1 nip havsalt
I øvrigt
2 æble
Frosting
300 g smør, blødt
300 g flormelis
1,5 tsk vaniljepasta
300 g flødeost
I øvrigt
1 spsk flormelis
1 tsk kanel
Fremgangsmåde Udskriv
Dej
Kom smør, sukker, cake factor, vanilje, mel, bagepulver, salt og citronskal op i en skål. Rør det hele sammen ved lav hastighed. Det skal ligne små krummer. Slå æg ud og rør dem sammen. Hæld æggene op i en kande sammen med sødmælk og citronsaft. Når blandingen i røreskålen ligner små krummer hældes lidt af æggeblandingen op i skålen, imens der fortsat røres. Gør det gerne over 3 omgange og lad røremaskinen køre lidt mellem hver hældning. Fordel dejen i 12-15 muffinsforme (gerne en fast form med papir i).
Mandelcrumble
Smelt smør og lad det køle. Kom resten af ingredienserne i en skål og tilsæt smørret. Rør det sammen og lad det stå på køkkenbordet til du skal bruge det.
I øvrigt
Skær æble i fine tern og fordel i hver muffinform. Smuldr crumble over æblerne. Bag muffins ved 190 garder varmluft i ca. 20-25 minutter. Lad dem køle af i formen.
Frosting
Pisk smør, flormelis og vaniljepasta til en hvid og luftig masse. Rør flødeosten i smørblandingen. Kom den på en sprøjtepose med en stor rund tylle fra By Ditte Julie. Sprøjt en top på hver muffin.
I øvrigt
Bland de to ingredienser og drys over hver muffin.