Nissehue flødeboller
10 flødeboller
Glutenfri
Jeg elsker at spise og at lave flødeboller.
Jeg elsker, hvordan man kan give den helt klassiske søde snack nye og fine udtryk.
Opskriften på disse jule flødeboller er ingen undtagelser.
Ingredienser
CHOKOLADESKALLER
400 g god hvid chokolade
75 g kakaosmør
rød pulverfarve
MARCIPANBUNDE
50 g ren rå marcipan
25 g hvidt sukker
25 g grønne pistacienøddder
25 g god mørk chokolade, 70%
1 nip havsalt
KIRSEBÆRSKUM
250 g hvidt sukker
100 g glukosesirup
75 g vand
140 g past. æggehvider
1 spsk hvidt sukker
4 spsk kirsebærstøv
2 tsk vaniljepasta
I ØVRIGT
50-75 g god hvid chokolade
kokosmel
20 g ren rå marcipan
Fremgangsmåde Udskriv
CHOKOLADESKALLER
Temperér chokolade og kakaosmør og vend farven heri. Støb chokoladeskallerne i en form, som du synes ligner nissehuer. Du kan også lave “klassiske” flødeboller, hvor du dypper flødebollen ned i tempereret chokolade. Hvis dette er tilfældet så vendt med at temperere chokoladen til du har lavet dine flødeboller og skal dyppe dem heri.
MARCIPANBUNDE
Udrul marcipan i 2 mm tykkelse og udstik bunde, som passer til hulet på de støbte chokoladeskaller (ca. 3 cm i diameter her). Bag dem ved 180 grader varmluft i ca. 8 minutter. Lad dem køle af.
Smelt sukker på panden og vend nødder heri. Tag det af varmen og lad det køle af og blend det herefter fint. Smelt chokolade og pensl bunde med chokolade og drys med karamelliseret pistacienødder og lidt salt.
KIRSEBÆRSKUM
Kog sukker, glukosesirup og vand op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk æggehvider let til de skummer sammen med 1 spsk sukker. Tilsæt den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummet har stuetemperatur. Det tager ca. 20 minutter. Vend frysetørret kirsebærstøv og vaniljepasta i skummen. Kom skummen op i en sprøjtepose, klip et passende hul og fordel skummen i chokoladeskallerne.
Vend en bund ned i skummet.
I ØVRIGT
Tril passende kugler af marcipan. Temperér chokolade. Tril kuglerne i chokoladen og herefter i kokosmel. Placér en marcipankugle på hver nissehue.
Dyb bundene i chokolade og herefter i kokosmel.
Tips
Laves de som “klassiske” flødeboller, hvor du dypper flødebollen i tempereret chokolade i stedet for at støbe chokoladeskaller først, bliver der ca. 20 flødeboller. Se denne how to video, hvor jeg gennemgår den klassiske flødebolle-teknik, så du ikke er i tvivl om, hvordan man gør.