Nøddekugler

18-20 kugler

Det er blevet januar, og derfor kommer jeg her med et sundere alternativ til den klassiske Ferrero Rocher, som kan spises med god samvittighed. Nøddekuglerne er lavet på dadler og hasselnødder, men du kan bruge de nødder, du bedst kan lide.

Ingredienser

Nøddekugler

150 g hasselnødder
20 dadler
1 spsk. kakaopulver
1 nip salt
200 g mørk chokolade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Nøddekugler

Rist hasselnødderne gyldne på en pande, og lad dem efterfølgende køle af på et stykke bagepapir. Læg hasselnødderne på et rent viskestykke, og gnid hinderne af. Gem omkring et par skefulde, som hakkes fint til chokoladeovertrækket.

Fjern stenene fra dadlerne, og kom dem i en foodprocessor sammen med hasselnødderne, kakaopulver og salt. Blend det hele sammen til en klæg og ensartet masse. Form omkring 20 kugler. Stil kuglerne på et fad beklædt med bagepapir, og kom dem på frost, mens du smelter chokoladen.

Temperer chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad til 32-34 grader. Kom de hakkede hasselnødder i. Dyp hasselnøddekuglerne i chokoladen, eller pensl chokoladen på, og lad dem tørre på et stykke bagepapir.