Nougatchokolader

21 chokolader
Glutenfri

Glutenfrie små chokolader med masser af hasselnødder.

De smukke guldchokolader gemmer på en masse nougat, chokolade og hele hasselnødder.

Ingredienser

Chokoladeskaller

300 g gold chokolade
1 tsk guldstøv

HASSELNØDDENOUGAT

75 g god mælkechokolade
50 g hasselnøddenougat
1 dl piskefløde
1 nip havsalt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér chokolade og tilsæt guldstøv. Hæld chokoladen i en By Ditte Julie chokoladeform og bank/ryst overskydenden chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl imens du fortsætter. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
HASSELNØDDENOUGAT

Hak chokolade groft og kom den i en kande. Varm nougat, fløde og salt op i en tykbundet gryde. Rør til nougaten er opløst. Hæld den varme flødeblanding over den hakkede chokolade og rør godt. Hæld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle af, inden du fylder den i chokoladeskallerne.

3
I Øvrigt

Fyld ganache i chokoladeskallerne. Placér en hel hasselnød i hver skal. Temperér den overskydende chokolade igen, så du kan lukke chokoladerne. Hæld chokolade over skallerne og skrab forsigtigt overfladen, så chokoladerne ikke får “fødder”. Lad de fyldte chokolader sætte sig i formen før de bankes ud.

Kom guldstøv og hele og halve hasselnødder i en frysepose og ryst godt. Pynt chokoladerne med guld og hasselnødder.

Tips

Du vil have en smule for overskydende ganache, men smid det endelig ikke ud! Gem den på køl i op til 14 dage. Prøv fx at komme ganache på små mørdejskiks – det fortryder du ikke! Ellers kan du lave ekstra chokolader, det skader heller ikke.

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.