Nougatis

4 personer

Sjældent har det været nemmere at lave sin helt egen hjemmelavede is.

Jeg har lavet en fortolkning af den klassiske nougatis med hasselnødder.

Den er altså god at have i fryseren – især om fredagen, når den tilbringes i sofaen med ungerne!

Ingredienser

Nougatis

50 g lyst rørsukker
50 g hasselnødder uden hinde
5 dl piskefløde
6 æggeblommer
150 g flormelis
1 tsk vaniljepasta
75 g hasselnødnougat

I Øvrigt

hasselnødder uden hinde

Fremgangsmåde Udskriv

1
Nougatis

Smelt sukker på en pande. Tilsæt hasselnødder og rør rundt. Lad karamellen køle og hak fint.

Pisk fløde til flødeskum. Æggeblommer, sukker og vanilje piskes til en lys og luftig æggesnaps. Smelt nougat i en mikrobølgeovn så det bliver blødt (det skal ikke være varmt og flydende). Vend den bløde nougat i æggesnapsen. Vend ligeledes de hakkede og karamelliserede nødder i æggesnapsen. Vend til sidst sammen med flødeskummen.

Hæld isen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Stil isen på frys natten over eller til du skal bruge den.

2
I Øvrigt

Servér is i serveringsskåle toppet med grofthakkede hasselnødder.

Tips

Servér evt. denne is med marinerede blommer.

Opbevar ispindene på frys i op til 3 måneder.