Påske bites med kokos
36 bites
Glutenfri
Vegansk
Er I klar på en bid af påske?! Her får I nemlig søde Anettes opskrift på lækre små veganske påskebites med kokos, dadler, nødder og chokolade.
Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Bites
150 g cashewnødder
175 g kokosmel
100 g dadler bløde (vægt uden sten)
50 g kokosolie
1/2 dl ahornsirup
2 spsk chiafrø
3 spsk citronsaft
fintrevet skal af 1 citron
1 tsk gurkemeje stødt
1 spsk fintrevet frisk ingefær
1 tsk kardemomme stødt
1/3 tsk salt
Overtræk
150 g mørk chokolade 70-85%
kokosmel
kakaonibs
fintrevet citronskal
Fremgangsmåde Udskriv
Bites
Blend cashewnødderne til mel i en foodprocessor. Tilsæt kokosmel, dadler, kokosolie, ahornsirup, chiafrø, citronsaft, fintrevet citronskal, gurkemeje, fintrevet ingefær, stødt kardemomme og salt og blend til massen samler sig og er nem at få til at hænge sammen.
Beklæd en form på ca. 18 x 18 cm. med bagepapir. Fordel konfektmassen i formen og pres den helt ud til kanterne. Glat overfladen ud med hænderne. Læg låg på formen og stil den i fryseren i mindst et par timer.
Løft bagepapir + konfektmasse op og placér på et skærebræt. Skær kanterne af på alle fire sider. Skær nu i små kvadrater på ca. 2,5 x 2,5 cm.
Overtræk
Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad. Dyp konfektstykkerne enkeltvis i den smeltede chokolade og drys med det samme kokosmel, kakaonibs og fintrevet citronskal på toppen inden chokoladen størkner.
Tips
Konfekten opbevares i fryser eller køleskab.