Påskeæg cheesecake m. citron og pistacie
5 små påskeæg
Ingredienser
PISTACIEMOUSSE
35 g usaltede grønne pistacienødder
25 g flormelis
45 g mascarpone
45 ml piskefløde
OSTECREME
1,5 blade husblas
150 g flødeost naturel
1/2 dl creme fraiche, 18%
50 g flormelis
1,5 tsk vaniljesukker
1 økologisk citron, saften og skallen heraf
1,5 dl piskefløde
I ØVRIGT
100-150 g usaltede grønne pistacienødder
spiselige blomster
Fremgangsmåde Udskriv
PISTACIEMOUSSE
Blend pistacienødder til mel sammen med flormelis. Kom pistaciemelet i en skål og rør mascarpone ud i. Pisk fløde til en let flødeskum og vend i pistaciemassen til en mousse. Hæld moussen på sprøjtepose og fordel moussen i 10 små halvkugleforme (3 cm i diameter). Stil dem på frys i minimum 1 time eller gerne flere dage i forvejen. Så er de lavet og klar til brug.
OSTECREME
Udblød husblas i rigeligt koldt vand ca. i 20 minutter. Rør flødeost, creme fraiche, flormelis, vaniljesukker og citronskal sammen i en skål til en ensartet masse. Varm citronsaft op over vandbad sammen med den udblødte og afdryppede husblas. Når al husblassen er opløst fjernes skålen fra vandbadet. Tag et par skefulde af flødeostecreme og vend det sammen med citronsaften, og kom det herefter op i resten af flødeostecremen og vend det hele sammen. På denne måde undgår du, at husblassen driller for dig og danner tråde. Pisk fløde til en let flødeskum og vend det sammen med flødeosteblandingen ad to omgange, så din ostecreme forbliver luftig og lækker.
Hæld massen på sprøjtepose og fordel lidt af massen i formen (jeg brugte SilikonMart æggeforme). Befri pistaciehalvkuglerne fra formen og samle 5 hele kugler. Placér en pistaciekugle i hver æggeform og luk formen med låget. Fyld resten af æggene op med ostemasse. Giv formen nogle lette bank, og stil den på frys i minimum 3-4 timer eller til du skal bruge dem.
I ØVRIGT
Befri mousseæggene fra formene, og lad dem stå på en tallerken og tø op i overfladen (ca. 20 min). Hak pistacienødderne fint og tril forsigtigt mousseæggene heri. Pynt af med en spiselig blomst.