Påskekage med karamel og passionsfrugt

6-8 personer
Glutenfri

En elegant og rolig moussekage perfekt til påskens mange sammenkomster.

Jeg elsker simpelthen en god og smoshy blondiebund. Det er den perfekt bund for en god moussekage. Og en rigtig brownie er altså uden alt for meget halløj – “bare” god chokolade, smør og nødder. Så denne er altså også helt glutenfri.

Jeg har for alvor leget med udtrykket af kagen og til sidst toppet med en smuk, blank, flerfarvet glaze.

 

Ingredienser

Karamelblondie bund

60 g smør
60 g god gold chokolade
60 g lyst rørsukker
60 g æggehvider
60 g hasselnødder uden hinde

Saltet karamelmousse

1,5 blad husblas
2,5 dl piskefløde
1 nip havsalt
130 g god gold chokolade

Passionsmousse

1,5 blad husblas
6 passionsfrugter
25 g lyst rørsukker
25 g god hvid chokolade
1,5 dl piskefløde

Chokoladeovertræk

150 g god gold chokolade
1 dl piskefløde
1 spsk glukosesirup

Karamelglaze

3 blade husblas
75 g glukosesirup
1 tsk vaniljepasta
75 g hvidt sukker
45 g vand
50 g kondenseret mælk
75 g god gold chokolade
guldstøv

Toppingglaze

1,5 blade husblas
40 g glukosesirup
0,5 tsk vaniljepasta
40 g hvidt sukker
25 g vand
25 g kondenseret mælk
40 g god hvid chokolade
gul pastafarve fra By Ditte Julie

I øvrigt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Karamelblondie bund

Smelt smør og chokolade i en gryde. Pisk sukker og æggehvider lyst og luftigt. Vend chokoladeblandingen forsigtigt sammen med æggeblandingen. Hak nødder fint og vend i dejen. Hæld dejen i en rund indsatsform fra By Ditte Julie bag ved 180 grader i 18-20 minutter. Lad bunden køle i formen og stil den herefter på frys.

2
Saltet karamelmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Varm fløde og salt stille op i en gryde. Hak chokolade og rør ud i den lune fløde. Hæld moussen i en rund indsatsform fra By Ditte Julie. Stil moussen på frys i minimum 4-5 timer.

3
Passionsmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Halvér passionsfrugter og skrab frugtkødet ud. Kom i en gryde og bring i kog. Sigt herefter kernerne fra, så du kun har saften tilbage. Kom saften tilbage i gryden sammen med sukker og lad koge til sukkeret er opløst. Kom den udblødte husblas op i den varme saft. Hak chokolade og rør ud i den lune saft. Pisk fløde til en let skum og vend forsigtigt sammen med passionsfrugtsaften over 3 omgange. Hæld moussen i en rund indsatsform fra By Ditte Julie. Stil moussen på frys i minimum 4-5 timer.

4
Chokoladeovertræk

Smelt alle ingredienser langsomt i en gryde. Befri blondiebunden fra silikoneformen og placér den på en bagerist med noget til at samle op nedenunder (evt. en bradepande). Hæld chokoladen over den frosne bund. Placér på et serveringsfad og stil på køl natten over.

5
Samling

Befri karamelmoussen fra sin form og placér på toppen af blondiebunden.

6
Karamelglaze

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Giv glukosesirup, vanilje, sukker og vand et lille opkog indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokoladen og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokolade. Tilsæt guldstøv. Blend det hele sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes. Lad glazen køle ned til ca. 35-37 grader.

7
Toppingglaze

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Giv glukosesirup, vanilje, sukker og vand et lille opkog indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokoladen og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokolade. Blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes. Del glazen i to og indfarv den ene portion med gul. Lad glazen køle ned til ca. 35-37 grader.

Befri passionsmoussen fra indsatsformen og placér den på en rist med noget under, som tager overskydende glaze. Hæld først karamelglazen over moussen med rolige zig-zag bevægelser. Hæld herefter de to små portioner over moussen tilfældigt. Blæs med en føntørre eller lignende.

Placér moussen på toppen af karamelmoussen.

Hvis du har brug for guides eller tips til at arbejde med glaze, kan de se en masse under How To-kategorien.

8
I øvrigt

Flæk enkelte hasselnødder. Kom de flækkede hasselnødder i en frysepose med lidt guldstøv og ryst godt. Pynt med hasselnødder og bladguld.