Påskepavlova m. citroncreme
10-12 pavlova
Små citronkurve til påskens festligheder.
Pavlova er bagt marengs. Jeg har formet mine som små kurve, som er fyldt med en frisk citroncreme.
Til sidst er påskedesserterne toppet med blød flødeskum og friske bær.
Ingredienser
Marengskurve
150 g æggehvider
150 g hvidt sukker
150 g flormelis
gul pastafarve
Citroncreme
5 økologiske citroner, saften fra 5 (2 dl) og skallen fra 1
120 g lyst rørsukker
2 æg
50 g smør, koldt
I øvrigt
3 dl piskefløde
friske hindbær
spiselige blomster
guldstøv
Fremgangsmåde Udskriv
Marengskurve
Pisk æggehvider skummende og tilsæt sukker lidt ad gangen mens der piskes på fuld kraft. Når marengsmassen er fast og laver tydelige toppe, er den klar. Sigt flormelis og vend det i massen til en glat og blank marengs. Vend et par dråber (eller til du når den farve, du ønsker) pastafarve i marengsen til den får en ensartet farve. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjerneformet tylle og lav 10-12 ensartede kurve (ca. 7-8 cm i diameter) på bageplader beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 110 grader varmluft i ca. 1,5 time. Sluk for ovnen og lad kurvene tørre natten over i den slukkede ovn.
Citroncreme
Kom citronsaft og -skal op i en gryden sammen med 60 g sukker og bring det i kog. Lad det koge til sukkeret er opløst. Pisk resten af sukkeret sammen med æg til en luftig og lys æggesnaps. Kom dernæst den varme citronlage op i æggesnapsen og vend det sammen. Kom det herefter tilbage i gryden og varm det forsigtig op under konstant piskning ved middel varme til det tykner. Tilsæt smør i tern og rør det ud i massen. Kom cremen op i en sprøjtepose og lad cremen svale.
I øvrigt
Placér en spsk citroncreme i hver marengs kurv. Pisk fløde til en sprøjtefast skum og vend det resterende citroncreme sammen med flødeskummen. Sprøjt en top af flødeskum på hver kurv. Pynt med friske hindbær, spiselige blomster og guldstøv.