Passionsfrugt flødeboller m. karamelbund

10-12 flødeboller

Nytårsdesserten behøver i min optik ikke være overdådig så længe smagen er dér.

Disse nemme flødeboller er super simple at gå til men er fyldt med smag og er med sikkerhed nytårsdesserten værdig.

Den klassiske flødebollebund er forvandlet til en blondiekage, skummet er med smag af passionsfrugt og til sidst er der pyntet med guld.

Ingredienser

Blondiebund med gold

45 g smør
45 g gold chokolade
1 æg, str. M/L
25 g lys rørsukker
35 g kage hvedemel
1 nip salt

Passionsfrugt skum

250 g hvidt sukker
100 g glukosesirup
75 g vand
140 g past. æggehvider
1 spsk hvidt sukker
2 spsk passionsfrugtpulver 

Gold guld chokolade

300 g gold chokolade
30 g kakaosmør
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Blondiebund med gold

Kom smør og chokolade op i en gryde og smelt det. Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggensnaps. Vend herefter forsigtig den smeltede chokoladeblanding i æggesnapsen. Sigt mel og salt ned i æggeblandingen og vend det sammen. Hæld dejen op i en kagering (18 cm i diameter) på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bunden ved 180 grader varmluft 15-18 minutter. Lad bunden køle af i formen.

2
Passionsfrugt skum

Kog sukker, glukosesirup og vand op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk æggehvider let sammen med 1 spsk sukker til de skummer, og tilsæt dernæst den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummen er stuetemperatur. Det tager ca. 20 minutter. Tilsæt passionsfrugtpulver og vend det sammen med skummen. Kom skummen op i en sprøjtepose med en stor, rund, glat tylle.

Befri bunden fra kageringen og udstik 10-12 bunde med en By Ditte Julie udstikker. Sprøjt skummen ud på bundene. Stil dem på køl.

3
Gold guld chokolade

Temperer chokolade og kakaosmør, og kom det op i en høj kande eller glas. Dyb flødebollerne heri.

Brug den overskydende tempererede chokolade til at lave dekorative chokoladebrud. Lav brud ved at krølle et stykke bagepapir sammen og glatte det let ud igen og hæld derefter chokoladen på. Lad chokoladen tørre og bræk herefter chokoladen i brudstykker. Pynt flødebollerne med chokoladebrudene og guldstøv.

Hvis du har lyst, har vi lavet en how-to video, da vi lavede kirsebærflødeboller.

Tips

Hvis du ønsker, at flødebollerne skal have et mere skarpt look, kan du bruge en af mine By Ditte Julie flødebolleforme til at støbe dine flødeboller med.

Til disse flødeboller har jeg brugt gold chokolade, men har du ikke lige dette, kan du sagtens skifte gold chokoladen ud med enten ruby chokolade eller hvid chokolade.