Pastelchokolader med hindbærfyld

21 chokolader
Glutenfri

Hvor jeg dog bare elsker, når man begynder at kunne mærke foråret!

Disse hjemmelavede chokolader emmer bare af forår, lysere timer og solstråler i kinderne.

En lækker sød ganache af hindbær i en skal af hvid chokolade. Mums!

Ingredienser

Chokoladeskaller

50 g kakaosmør
gul  og lilla pulverfarve
300 g god hvid chokolade

Hindbærganache

25 g hindbær, friske eller frosne
25 ml piskefløde
75 g god hvid chokolade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér kakaosmør og rør lidt gul pulverfarve heri. Tag en pensel eller tandbørste og sprøjt tilfældigt kakaosmør i en By Ditte Julie chokoladeform, twist. Rør lidt mere gul farve i kakaosmørret og gentag. Sæt formen på køl.

Temperér chokolade og rør lilla pulverfarve heri. Hæld den i chokoladeformen og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl. Gem den overskydende chokolade til at lukke dine chokolader med til sidst.

2
Hindbærganache

Varm hindbær og fløde op i en tykbundet gryde. Hak chokolade fint og kom den op i en skål. Hæld den varme blanding op i skålen til chokoladen gennem en sigte  og rør godt, så chokoladen smelter helt. Hæld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle lidt af, inden du fylder den i chokoladeskallerne.

Fyld ganache i chokoladeskallerne. Hold ca. 1-2 mm afstand fra kanten, så chokoladerne kan lukkes. Sæt chokoladerne på køl, mens du tempererer den gemte chokolade igen, så du kan lukke chokoladerne. Hæld den tempererede chokolade over formen med chokoladeskaller med ganache. Skrab forsigtigt overfladen, så de ikke får “fødder”. Lad de fyldte chokolader sætte sig i formen.

Tips

Du vil have for meget af ganachemasse, men det er svært at lave dem mindre. Så lav i stedet ekstra chokolader! Ganache kan sagtens holde sig en uges tid på køl.

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.

Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer hvid chokolade i en mikrobølgeovn.