Pavlova m. hyldeblomstcreme og bær
8-10 pavlova
En herlig sommerdessert, der er super nem at bikse sammen.
Bagte marengskurve fyldt med en fløjlsblød hyldeblomstcreme i midten.
På toppen har jeg lagt let syrlige sommerbær.
Ingredienser
Marengskurve
150 g æggehvider
150 g hvidt sukker
150 g flormelis
Hyldeblomstsirup
1,5 dl hyldeblomstsaft
50 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
Hyldeblomstcreme
1,5 dl piskefløde
1,5 dl creme fraiche, 38 %
2 spsk hyldeblomstsirup (fra ovenstående opskrift)
I øvrigt
friske bær
Fremgangsmåde Udskriv
Marengskurve
Pisk æggehvider skummende og tilsæt sukker lidt ad gangen, mens der piskes på fuld kraft. Når marengsmassen er fast og laver tydelige toppe, er den klar. Sigt flormelis og vend i massen til en glat og blank marengs. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjerneformet tyl og lav 8-10 ensartede kurve (ca. 7-8 cm i diameter) på bageplader beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 110 grader varmluft i 1,5 time. Sluk for ovnen og lad kurvene tørre natten over i en slukket ovn.
Hyldeblomstsirup
Kom hyldeblomstsaft, sukker og citronskal og -saft op i en gryde og lad det simre ved middelvarme til saften er kogt ind til halv størrelse. Det tager ca. 20 minutter. Sigt herefter siruppen og kom det op i et syltetøjsglas.
Hyldeblomstcreme
Pisk fløde, creme fraiche og sirup sammen til en sprøjtefast creme. Kom cremen i en sprøjtepose og fyld marengskurvene med cremen. Husk at afsætte en krans af creme, så bærerne kan hæfte.
Kom resten af cremen i en skål og servér sammen med pavlova desserterne.
I øvrigt
Pynt med friske bær.