Peach Melba snitter

9 snitter

Peach melba yoghurt er virkelig en klassiker fra min barndom.

Jeg har taget smagene fra klassikeren og forvandlet til friske snitter.

Disse snitter består af hindbærmørdej, hindbærcreme og ferskencreme.

Ingredienser

Ferskencreme

200 g ferskner, fra dåse uden lagen
2 spsk lyst rørsukker
2 økologiske citroner, skallen og saften heraf
2 tsk maizena
2 spsk vand
2 æggeblommer
2 æg

Hindbærcreme

200 g hindbær, friske eller frosne
2 spsk lyst rørsukker
2 økologiske citroner, skallen og saften heraf
2 tsk maizena
2 spsk vand
2 æggeblommer
2 æg

Hindbærmørdej

60 g flormelis
150 g kage hvedemel
1 tsk vanilje pasta
1 tsk hindbærstøv
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

I øvrigt

hindbærstøv
skovsyre
syltede ferskner

Fremgangsmåde Udskriv

1
Ferskencreme

Kom ferskner, sukker og citronskal og -saft op i en gryde og kog det op til sukkeret er opløst. Blend herefter massen så du får en ferskenpuré. Opløs maizena i vand og kom herefter æggeblommer og æg i maizenaen og rør det sammen til en homogen massen. Kom ferskenpuréen tilbage i gryden og hæld æggemassen i en tynd stråle ned i puréen mens du konstant pisker. Pisk indtil massen begynder at tykne og tag derefter gryden af varmen. Kom cremen op i en sprøjtepose og læg den på køl indtil cremen er omkring 3-5 grader.

2
Hindbærcreme

Kom hindbær, sukker og citronskal og -saft op i en gryde og kog det op til sukkeret er opløst. Sigt herefter massen, så du kun har saften tilbage. Opløs maizena i vand og kom herefter æggeblommer og æg i maizenaen og rør det sammen til en homogen masse. Kom hindbærsaften tilbage i gryden og hæld æggemassen i en tynd stråle ned i saften mens du konstant pisker. Pisk indtil massen begynder at tykne og tag derefter gryden af varmen. Kom hindbærcremen op i en sprøjtepose og læg den på køl indtil cremen er omkring 3-5 grader.

3
Hindbærmørdej

Kom flormelis, mel og vanilje op i en stor skål og smuldr smørret i mellem hænderne. Ælt æggeblommen ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose på køl i 30 min.

Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse og udstik herefter 18 cirkler (der skal 2 stykker til én snitte) af 7-8 cm i diameter og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag mørdejen ved 180 grader varmluft i 10-12 minutter. Lad dem køle af.

4
I øvrigt

Klip et lille hul i hver af sprøjteposerne med henholdsvis ferskencreme og hindbærcreme og kom dem sammen op i én sprøjtepose. Klip et hul i den nye sprøjtepose og sprøjt cremen ud i en spiral på hver af de 9 mørdejsbunde. De resterende 9 bunde drysses med hindbærstøv og lægges oven på de 9 bunde med cremespiraler. Anret med en båd af syltet fersken og skovsyre. Brug billedet til inspiration.