Peanutbutterbarer m. chokolade og banan

8 barer
Glutenfri

Jeg har tømt køkkenskabene og brugt en masse rester til disse müslibarer.

Jeg har lavet en klassisk müsli af kokos, havregryn, tørrede frugter, nødder og peanutbutter.

Müslifyldet er støbt i chokoladeskaller af karamelliseret chokolade.

Ingredienser

Chokoladeskaller

200 g gold chokolade

Müslifyld

50 g kokosmel
100 g grovvalsede havregryn
50 g tørrede bananer
50 g saltede peanuts
6 stk dadler, uden sten
0,5 dl peanutbutter
1 dl kokosolie
1 nip salt

I øvrigt

saltede peanuts
banan chips
10 g gold chokolade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér chokolade. Fyld en silikoneform hvori der er 8 aflange stave (ca. 2,5 x 10 cm) med chokolade og bank/ryst overskydende chokolade ud. Gem den overskydende chokolade til at lukke barerne med senere hen.

2
Müsli fyld

Rist kokosmel på en pande til det er gyldent. Lad det køle af og kom det herefter op i en minihakker sammen med havregryn og hak det. Hak herefter banan og peanuts groft og vend det sammen med havregrynblandingen. Blend/hak dadlerne helt fint, til det bliver til en klistret masse og kom i havregrynblandingen. Smelt kokosolie og peanutbutter sammen i en gryde og lad det smelte. Tag gryden af varmen, når det er smeltet og hæld det i blandingen. Kom til sidst salt i og vend det sammen.

Fyld fyldet i chokoladeskallerne og pres det let ned i formene. Luk herefter barerne med den resterende chokolade. Stil müslibarerne på køl til chokoladen har sat sig.

3
I øvrigt

Befri forsigtig barerne fra silikoneformen. Hak peanuts og banan groft og smelt herefter chokoladen (chokoladen bruges som lim). Smør en smule chokolade på barerne og drys med de hakkede peanuts og bananchips.