Peberkage småkager

45-50 peberkager

Jeg har bagt små peberkager som skal bruges til både at pynte og nydes.

De er super nemme småkager til julen som ungerne kan være med til at forme og pynte.

Jeg har blandt andet brugt disse julesmåkager som spiseligt pynt på julegaverne, bordpynt og på juletræet.

Ingredienser

Peberkagedej

125 g smør
200 g mørk sirup
150 g brun farin
0,5 økologiske citron, skallen heraf
2 tsk cake factor
2 tsk natron
1 æg, str M/L
500 g kage hvedemel
1 nip salt

I øvrigt

100 g flormelis
30 g past. æggehvider
hvidt sukker

Fremgangsmåde Udskriv

1
Peberkagedej

Kom smør, sirup, brun farin og citronskal i en gryde og varm det op. Tilsæt cake factor og natron og lad massen køle. Sigt mel i en røreskål og tilsæt den lune smørblanding heri. Rør godt – helst på en røremaskine. Tilsæt æg og rør dejen homogen. Stil peberkagedejen på køl – gerne så længe som muligt og allerhelst i flere dage.

Udrul dejen i 2 mm tykkelse. Udstik småkager i den ønskede form. Jeg har brugt en udstikker på 6-7 cm i diameter. Bag peberkagerne ved 180 grader varmluft i 7-8 minutter.

Jeg har lavet huller i mine småkager. Jeg har lavet huller med en lille rund tylle fra By Ditte Julie. Jeg har lavet huller til en snor, så kagerne kan pynte på juletræet. Derudover har jeg også lavet 2 huller i nogle af småkagerne, så de kan pynte på julegaverne.

2
I øvrigt

Pisk flormelis og æggehvider til en royal icing. Pynt dine småkager med royal icing og drys med hvidt sukker.