Pistaciedrøm m. pære, lime og timian
8-10 personer
Glutenfri
En moussekage med smag af pistacie og pære.
Jeg er helt vild med udtrykket på denne moussekage – rolig, blid og mild men samtidig sirlig og smuk.
Kagen består af pæremousse, pistaciebunde og grød med smag af pære og timian.
Ingredienser
Pistacie praline
30 g lyst rørsukker
30 g grønne pistacienødder
Pistaciebund
100 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
100 g god hvid chokolade
50 g smør
50 g grønne pistacienødder
20 g pistacie praline (opskrift ovenfor)
1 nip salt
Pæregrød m. timian
2 blade husblas
3 pærer
1 tsk vaniljepasta
1⁄2 dl vand
1 økologisk lime, skallen og saften heraf
2 kviste timian
Pæremousse
5 blade husblas
5 pærer
2 spsk lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
2 lime, saften heraf
1 god kvist timian
5 dl piskefløde
I øvrigt
frisk timian
spiselig guldkugler
Fremgangsmåde Udskriv
Pistacie praline
Smelt sukker på en pande. Tilsæt nødder og vend dem i sukkeret/karamellen. Kom de karamelliserede pistacienødder over på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Tag 20 g karamelliserede pistacienødder fra til bund og blend resten til en glat praline.
Pistaciebund
Pisk sukker og æg til en lys og luftig æggesnaps. Smelt chokolade og smør over vandbad. Vend det smeltede chokolade og smør i æggesnapsen. Blend pistacienødder til mel og vend i massen. Hak de karamelliserede pistacienødder groft og vend dem i dejen sammen med salt. Placer en firkantet by Ditte Julie tærteform (20 x 20 centimeter) på en bageplade beklædt med bagepapir. Klip et stykke bagepapir og placer det langs formen (indvendigt). Kom dejen heri, og bag bunden ved 180 grader varmluft i ca. 20 min. Lad bunden køle af.
Blend resten af pralineen helt fint til det er smørbart, men ikke flydende. Smør herefter pralineen ud over bunden og stil den på frys.
Pæregrød m. timian
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Skræl pærer og skær dem i fine tern. Kom dem i en gryde sammen med vaniljepasta, vand, fintrevet limeskal og -saft og timiankviste. Kog pærerne møre. Når vandet er fordampet fjernes timiankviste og pærerne blendes derefter til grød/mos. Rør husblassen ud i grøden og kom den ud i en en firkantet indsatsform fra by Ditte Julie. Indlægget skal kun fyldes halvt op. Kom herefter grøden på frys i minimum 3 timer.
Pæremousse
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Skræl pærer og skær dem i små tern. Kom pærer, sukker, vanilje, limesaft og timian op i en gryde. Kog pærerne møre, og fisk timian op fra massen og blend det herefter til grød. Rør den udblødte husblas heri. Pisk fløden til en letpisket flødeskum, og vend det forsigtigt sammen med pære grøden. Fyld en firkantet toppingform med bobler fra By Ditte Julie med pæremousse. Kom moussen på frys i minimum 3 timer.
Samling
Fyld halvdelen af moussen op i en stor firkantet silikoneform fra By Ditte Julie. Befri pæregrød indlægget fra formen og kom indlægget ned i moussen. Fyld herefter resten af moussen oven på indlægget og afslut med bund (med pralineen vendt nedad). Stil herefter kagen på frys i minimum 4 timer.
I øvrigt
Befri kagen fra formen (den store firkantede form) og placér kagen på det ønskede fad. Befri herefter pæremoussen som er i den firkantet bobleform og placér den oven på kagen. Pynt kagen med frisk timian og spiselige guldkugler.