Pistaciekage m. pære og timian

6-8 personer
Glutenfri

Talkager har for alvor ramt os – og jeg forstår det så udemærket, for de er jo perfekte til diverse fødselsdage, jubilæer og andre vigtige dage.

Denne talkage er bygget op af en klassisk moussekage, med en glutenfri pistaciebund og en let mousse med smag af pærer og timian.

Giv dig i kast med en talkage til din næste store dag!

Ingredienser

PISTACIENØDDEBUND

75 g mandler uden hinde
75 g grønne pistacienødder
1 tsk vaniljepasta
1 økologisk citron, skallen heraf
1 tsk bagepulver
50 g mandelmel
100 g æggehvider
1 nip havsalt
200 g lyst rørsukker

PÆREMOUSSE M. TIMIAN

3,5 blade husblas
300 g pærer
1 potte timian
1,5 tsk vaniljepasta
3 spsk lyst rørsukker
1,5 økologisk citron, skallen og saften heraf
0,75 dl vand
1,5 dl piskefløde

CHOKOLADELÅG

150 g god hvid chokolade
indfarvet kakaosmør (Power Flower)
5-10 g grønne pistacienødder
frisk timian

Fremgangsmåde Udskriv

1
PISTACIENØDDEBUND

Hak mandler og pistacienødder groft i en minihakker. Bland vanilje, citronskal, bagepulver og mandelmel i en skål. Rør æggehvider, salt og sukker sammen til en sej masse. Kom både nødder og melblandingen i æggehvidemassen og rør det godt sammen. Fordel dejen i en stor firkantet silikoneform fra By Ditte Julie (21×21 cm). Bag bunden ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter. Lad bunden køle af i formen. 

2
PÆREMOUSSE M. TIMIAN

Udblød husblas i rigeligt vand i ca. 10 minutter. Skræl og fjern kernehuset fra pærerne og skær dem i små tern. Lav små kviste af timian som bindes i mindre buketter med madsnor. Kom pærer, timiankviste, vanilje, sukker, citronskal og -saft og vand i en gryde. Bring det i kog og lad det simre til pærerne er kogt møre. Fjern timiankvistene og blend massen med en stavblender til en fin pærepuré. Rør den udblødte husblas direkte ud i puréen og lad det svale til det er lunt. Pisk fløden til en let skum. Vend forsigtigt flødeskummen sammen med puréen over tre gange.

Hæld moussen over bunden. Stil den på frys i minimum 6-8 timer eller gerne natten over. 

3
CHOKOLADELÅG

Temperér chokolade og indfarv med kakaosmør i den ønskede farve. Fordel chokoladen på en silikonemåtte. Lad chokoladen sætte sig kort. Placér den ønskede skabelon. Jeg har brugt en 2-tals skabelon fra By Ditte Julie. Skær forsigtigt efter med en kniv. Kom chokoladen i fryseren til den er helt kold. Knæk herefter overskydende chokolade fra. 

Befri kagen fra silikoneformen og skær med en kniv efter den ønskede skabelon.

Blend pistacienødder fint i en minihakker. Placér kagen på et serveringsfad og placér chokoladelåget på kagens top. Pynt med blendede pistacienødder og frisk timian. 

Tips

Der vil være overskydende kagebund. Du kan evt. udstikke mindre kager med en udstikker fra By Ditte Julie. Resten kan gemmes på frys til fx træstammer.