Pistaciekvadrater m. kirsebær og citron

9 desserter
Glutenfri

Små desserter med masser af pistacie og små.

Opskriften på disse glutenfrie moussedesserter består af en nøddebund på grønne pistacienødder og mandler, en pistaciemousse med masser af syre fra citroner og på toppen en sød kirsebærmousse.

Ingredienser

Pistaciebund

50 g grønne pistacienødder
50 g mandler
50 g flormelis
50 g æggehvider
2 spsk flormelis
1 nip salt

Pistaciemousse

3 blade husblas
100 g grønne pistacienødder
50 g lyst rørsukker
3 økologiske citroner, skallen (fra 2 citroner) og saften heraf
200 g creme fraiche, 38%
3 dl piskefløde

Kirsebærmousse

1 blad husblas
100 g kirsebærpuré
1 spsk lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
1 dl piskefløde

I øvrigt

50 g ruby chokolade
frysetørrede kirsebær
grønne pistacienødder

Fremgangsmåde Udskriv

1
Pistaciebund

Blend pistacienødder, mandler og flormelis til fint mel. Pisk æggehvider sammen med 2 spsk flormelis til en luftig marengs. Vend nøddemel sammen med marengs sammen med salt, og fordel dejen i en firkantet tærteform (20 x 20 cm). Bag bunden ved 180 grader i 12-15 minutter. Lad bunden køle i formen på en bagerist. Udstik herefter bunde i små firkanter, cirka 3,5 x 3,5 cm.

2
Pistaciemousse

Smelt sukker på en pande. Tilsæt nødder og vend dem i sukker/karamellen. Kom de karamelliserede pistacienødder over på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Blend herefter nødder helt fint og tilsæt citronskal og saft til pistacienødderne. Blend det hele til en fin og glat masse.

Kom en ½ dl af fløden op i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varm og rør husblasen i den varme fløde. Lad den køle kort og vend den sammen med pistaciemassen. Vend herefter creme fraiche i pistacie og fløde blandingen. Pisk resten af fløden til en let skum og vend det sammen med pistacie blandingen. Gerne over 3 omgange.

Kom moussen i en sprøjtepose og fyld små silikonekvadrater fraBy Ditte Julie op med mousse. Fyld op så der er mousse til ½ cm fra formens åbning. Afslut med bunden og pres den let ned, og skrab overskydende mousse af formen. Stil kagerne på frys natten over.

3
Kirsebærmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i minimum 10 minutter. Kom kirsebærpuré, sukker, vanilje, citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Tag gryden af varmen og kom den udblødte husblas i kirsebærlagen. Lad det svale kort. Pisk imens fløde til en let skum. Vend den let afkølede lage sammen med den letpiskede fløde, gerne af 3 omgange. Kom herefter moussen på en sprøjtepose.

Tag pistacie desserterne ud af formene og placér dem på et fad. Fyld kirsebærmoussen i fordybningen af desserterne. Stil herefter desserterne på køl og lad moussen sætte sig.

4
I øvrigt

Temperer chokolade og smør chokoladen ud i et tyndt lag på en silikonemåtte. Lad chokoladen sætte sig en smule og udstik små cirkler (ca. 1,5 cm i diameter). Når chokoladen har sat sig helt, kan de små chokoladecirkler blot knækkes ud. Hak pistacienødderne groft og knus et par frysetørrede kirsebær. Pynt herefter kagen med chokolade cirkler, pistacienødder og frysetørrede kirsebær. Brug evt. billedet som inspiration.