Pocheret æg på ristet rugbrød

1 portion

Blogger-maden over dem alle – et pocheret æg på ristet rugbrød med avocado. Men der er altså ingen grund til at betale i dyre domme for denne lækre blogger-mad, det er nemlig super nemt at lave den selv. Jeg laver den ofte, da det er nemt, hurtigt, sundt og smager vildt godt. Det er nemt til morgenmad, nemt til frokost men også en super nem aftensmad.

Ingredienser

AVOCADOCREME

1 spsk hytteost
1 avocado
0,5 lime, saften heraf
havsalt
peber

I ØVRIGT

1 skive rugbrød
1 tsk smør eller olie
1 håndfuld feldsalat
1 æg
grønne urter

Fremgangsmåde Udskriv

1
AVOCADOCREME

Kom alle ingredienserne i en minihakker og blend det enten groft eller til en fin pure alt efter smag. Smag cremen til med havsalt og peber.

2
I ØVRIGT

Sæt en stor gryde over med rigeligt vand. Rist en skive rugbrød i enten smør eller olie på en pande, til det er dejlig sprødt.

Smør avocadocremen ud på rugbrødet i et godt lag. Kom en håndfuld feldsalat over avocadocremen.

Slå et æg ud i en kop. Når vandet i gryden koger, skal du piske vandet godt rundt med et piskeris, så der kommer svingninger. Når der er god bevægelse i vandet, hælder du hurtig dit æg ned lige i midten af gryden og svingningerne. Ægget skal pocheres i vandet i ca 3 minutter. Ægget er færdigt, når det begynder at komme op til overfladen af vandet.

Tag dit æg forsigtigt op af gryden og lad det dryppe af. Kom ægget på din mad og drys med havsalt og peber på dit æg. Pynt maden af med urter, for det helt rigtige blogger-udtryk.