Rabarber cheesecake

4 desserter

Små, fine og elegante portionsanrettede cheesecakes med rabarber og hvid chokolade.

Jeg holder virkelig af kombinationen med den søde hvide chokolade og syrlige og friske rabarber.

Jeg synes simpelthen disse små portionsanretninger ville være en skøn dessert til en lækker pigemiddag eller lignende. Alt kan forberedes på forhånd, så det er nemt at servere til gæster uden for meget tid i køkkenet.

Ingredienser

OSTECREME M. HVID CHOKOLADE

1 blade husblas
40 g god hvid chokolade
1 tsk vaniljepasta
25 g flormelis
80 g flødeost naturel
0,5 dl cremefraiche, 18 %
1 dl piskefløde

MØRDEJ

150 g kage hvedemel
60 g flormelis
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

RABARBERGELÈ

4 blade husblas
1 tsk vaniljepasta
100 g lyst rørsukker
300 g rabarber, friske eller frosne
1 dl hyldeblomstsaft

I Øvrigt

50 g god hvid chokolade
rosa chokoladekugler
rød skovsyrer

Fremgangsmåde Udskriv

1
OSTECREME M. HVID CHOKOLADE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Hak chokolade og smelt den i en skål over vandbad ved middelvarme. Når chokoladen er smeltet, tages skålen op – lad chokoladen svale, mens du tilbereder resten. Rør vanilje, flormelis, flødeost og cremefraiche godt sammen i en dyb skål. Tilsæt den afkølede hvide chokolade og rør det hele godt sammen til en jævn creme.

Vrid husblassen fri for vand og smelt den over vandbad sammen med 2 spsk piskefløde. Hæld dernæst husblassen i en tynd stråle ned i ostecremen, mens du hele tiden rører det hurtigt sammen for at undgå, at husblassen klumper. Pisk resten af fløden til en let skum og vend den sammen med ostecremen. Kom flødeostecremen i en sprøjtepose og fordel ostecremen i 4 aflange forme (eller små kageringe). Stil dem på frys i minimum 3 timer eller til du skal bruge dem.

2
MØRDEJ

Smuldr mel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Stop med at ælte så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den flad og læg den på køl i minimum 1 time. Udrul herefter dejen i 4 mm tykkelse og udstik 4 bunde, som passer til ostecremensform. Bag dem ved 190 grader varmluft i 8-10 minutter.

3
RABARBERGELÈ

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Kom vanilje, sukker, rabarber og hyldeblomstsaft op i en gryde og bring det i kog. Lad det simre i 15 minutter. Sigt rabarberne fra væden og pres det sidste saft ud af rabarberne. Rør den udblødte husblas ud i den varme saft. Lad det svale ved stuetemperatur i 1 time. Den skal være lillefingervarmt.

Befri ostecremen fra formen og placer dem på en rist med et fad under. Hæld forsigtigt rabarbergeléen ud over dem. Kan være geléen skal hældes ud over ostecremen flere gange. Placer dem bagefter på mørdejsbundene.

4
I Øvrigt

Temperér den hvide chokolade og lav chokoladesnirkler. Pynt med snirkler, chokoladekugler og skovsyrer.