Rabarbercheesecake m. karamelliserede nødder

6 personer

Har du brug for en nem og frisk sommerdessert? Så er disse små cheesecake perfekte.

Disse desserter er super nemme at lave og ikke mindst at forberede før sommerens gæster ankommer.

Jeg har lavet en hjemmelavet rabarbersaft, men brug også gerne en færdigkøbt, hvis det skal gå stærkt.

Ingredienser

Rabarbersaft

500 g rabarber, friske eller frosne
1 god vaniljestang
175 g lyst rørsukker
1 citron, saften heraf
1 liter vand

Ostecreme

3 blade husblas
1,5 dl rabarbersaft, opskrift ovenfor
2 tsk vaniljepasta
75 g flormelis
320 g flødeost naturel
1,5 dl creme fraiche, 18%
3 dl piskefløde

Karamelliserede nødder

100 g lyst rørsukker
50 g grønne pistacienødder
50 g hasselnødder uden hinde
50 g mandler uden hinde
1 nip havsalt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Rabarbersaft

Rens dine rabarber og skær dem ud i små tern. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud, og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kom den tomme vaniljestang, rabarber, vaniljesukker, sukker og citronsaft op i en gryde. Tilsæt vand og bring det i kog. Når det koger skrues der lidt ned for varmen og lad det simre i 10-15 minutter. Sigt det igennem en sigte og hæld rabarbersaften på flaske. Du får ca. 1 liter saft. Du skal bruge saften i denne opskrift, men du vil have noget tilovers, som du kan nyde, som det er, blande det i drinks, lemonade eller hvad du har mest lyst.

2
Ostecreme

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Varm rabarbersaften op og udblød husblassen heri. Lad det svale til den er lillefingervarmt. Rør vanilje, flormelis, flødeost og creme fraiche godt sammen i en dyb skål. Tilsæt saften og rør det hele godt sammen til en jævn masse. Pisk fløden til en let skum og vend den sammen med ostecremen.

Brug 6 serveringsskåle fra By Ditte Julie (15 cm i diameter). Fordel ostecremen i de seks skåle. Stil dem på køl i ca. 60 minutter.

3
Karamelliserede nødder

Kom sukker på en pande og lad det smelte. Tilsæt nødder og salt og vend det sammen. Kom blandingen på en tallerken og lad det svale. Hak blandingen fint i en minihakker.

Drys karameliserede nødder over hver cheesecake og pynt med friske bær og blomster.